bezár
 

irodalom

2008. 04. 22.
Média és közbeszéd (konferencia)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Tudományos Akadémia Modern Filológiai Társasága és a SZILTOP Oktatási Kht. az első közösen szervezett konferencia (Digitális technikák és nyelv - március 10.) sikerén felbuzdulva május 19-én rendezi következő konferenciáját Média és közbeszéd címmel a budakalászi Faluházban.
A média mechanizmusáról, a média és a politika egymásra hatásáról, a média hazugságtechnikáiról ismert előadók: egyetemi tanárok, akadémikusok, diplomaták mellett Feledy Botond, a kitekinto.hu külpolitikai sajtófigyelő lapigazgatója és Pál Dániel Levente, a prae.hu általános művészeti portál főszerkesztő-helyettese tartanak előadást.

Az előadások többek között az alábbi témákat mutatják be: hogyan építette fel, majd rombolja Nicholas Sarkozy arcát a francia média; hogyan folyik át a különböző tudományok nyelve és terminológiája a hétköznapok nyelvhasználatába (pl.: Mindentudás egyeteme, National Geographic, Spektrum stb.); hogy írható le a hazugság genealógiája, mik azok a hibrid vagy intermediális hazugságok; mi a ’fake’?; a külügyi újságírás(ok) egy adott nyelvi közeget befolyásoló hatásai; hogyan hat a média a diplomáciai kapcsolatokra.

A részletes program hamarosan a programajánlóban.

nyomtat

Szerzők

-- Pál Dániel Levente --


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés