bezár
 

irodalom

2015. 05. 27.
66 millió az Országos Dokumentum-ellátási Rendszernek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghívásos pályázat keretében 66 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az Országos Dokumentum-ellátási Rendszert (ODR) - olvasható az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A Magyarország minden településén, bármely könyvtárban igényelhető szolgáltatás biztosítja az ODR szolgáltató könyvtáraiban őrzött dokumentumokhoz - többek között könyv, folyóirat, kép- vagy hangfelvétel, cd, dvd - valamint információkhoz való hozzáférés lehetőségét mindenki számára.
    

Az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer 55 könyvtárat tömörít: a nemzeti könyvtárat, az országos szakkönyvtárakat, az állami egyetemek könyvtárait, valamint a megyei könyvtárakat. A szolgáltatást igénybe vevők e könyvtárak teljes gyűjteményéből válogathatnak és kölcsönözhetnek. Az igényelt dokumentum az igénylő kívánságának megfelelő - eredeti, másolat, vagy elektronikus - formában érkezik a kérést indító könyvtárba, ahol átvehető.
    

A pályázati keretből 2015-ben 54 könyvtár részesül.
    

Az elnyert összegből az intézmények új könyvtári dokumentumokat vásárolhatnak. A támogatás felhasználásának határideje 2016. december 31.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés