bezár
 

irodalom

2020. 01. 02.
OGM-fotónapló - 2019. december
Greta
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2000. december 24-én Oddsson izlandi miniszterelnök, cserébe a mérhetetlen országimázs-építő munkájáért, híres énekesnőjüknek, Björknek adományozza Elliðaey szigetét, a nép ujjong, Björk egy birkanyájat hóna alá kapva be is költözik a 45 hektáros sziklára épített egyetlen házba, távol a világ minden zajától.

2003. január 3-án megszületik Greta Thunberg, hivatásos lépcsőnülő, hobbyvitorlázó, médiaszemélyiség.

2019. december 2-án Hoppál Péter, magyar országgyűlési képviselő Facebook-posztjában sírva-röhögve megállapítja, hogy dehogyis van klímaválság, hiszen másfél napig esett a hó. 

2019. december 14-én Greta Thunberg visszavonulót fúj, pihennie kell egy kicsit, nyilatkozza.

2019. december 31-én Björk titokban Greta Thunbergnek ajándékozza szigetét, adás-vételit sem írnak, Greta eltűnik a nyilvánosság elől, szülei nem fedik fel hollétét.

2063. január 3-án Greta Thunberg gondol egyet, Budapestre utazik, felkeresi Hoppál Péter sírját, ahol elhelyez egy zuzmóval benőtt gránittömböt. A hó éppen esik. Még aznap Stockholm felé indul, átvesz egy Nobel-békedíjat, a királyi tévének ad egy félórás interjút, melyben mindenkitől elnézést kér.

Greta

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

Barátság a négy fal között – POKET-Amigos kötetbemutató
Erdős Virág: Hősöm, Magvető kiadó, 2020
irodalom

Te meg úgy nézel ki, mint Bukowski Te meg úgy nézel ki, mint Bukowski
Fehér Enikő és Radisz Afrodité a Kis Présházban, 2020. 10. 28.

Más művészeti ágakról

A szolgálólány meséje az HBO-n
art&design

A lélek tájképei A lélek tájképei
A magyar performansz története 1966–2018 (6): Nyugati magyar performansz: Nagy József és a Jel Színház (1986-), Kerekes László (1988–2010)
Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Elindult a Külföldön Sikeres Magyar Művészek projekt weboldala Elindult a Külföldön Sikeres Magyar Művészek projekt weboldala
www.ksmm.hu


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés