bezár
 

irodalom

2020. 01. 02.
OGM-fotónapló - 2019. december
Greta
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2000. december 24-én Oddsson izlandi miniszterelnök, cserébe a mérhetetlen országimázs-építő munkájáért, híres énekesnőjüknek, Björknek adományozza Elliðaey szigetét, a nép ujjong, Björk egy birkanyájat hóna alá kapva be is költözik a 45 hektáros sziklára épített egyetlen házba, távol a világ minden zajától.

2003. január 3-án megszületik Greta Thunberg, hivatásos lépcsőnülő, hobbyvitorlázó, médiaszemélyiség.

2019. december 2-án Hoppál Péter, magyar országgyűlési képviselő Facebook-posztjában sírva-röhögve megállapítja, hogy dehogyis van klímaválság, hiszen másfél napig esett a hó. 

2019. december 14-én Greta Thunberg visszavonulót fúj, pihennie kell egy kicsit, nyilatkozza.

2019. december 31-én Björk titokban Greta Thunbergnek ajándékozza szigetét, adás-vételit sem írnak, Greta eltűnik a nyilvánosság elől, szülei nem fedik fel hollétét.

2063. január 3-án Greta Thunberg gondol egyet, Budapestre utazik, felkeresi Hoppál Péter sírját, ahol elhelyez egy zuzmóval benőtt gránittömböt. A hó éppen esik. Még aznap Stockholm felé indul, átvesz egy Nobel-békedíjat, a királyi tévének ad egy félórás interjút, melyben mindenkitől elnézést kér.

Greta

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem. Sőt.


További írások a rovatból

irodalom

Hogy néz ki a krimiíró, ha nő? Hogy néz ki a krimiíró, ha nő?
Egy női krimiíró mindennapjai 3.
irodalom

Az Iskola a határon 60 éve Az Iskola a határon 60 éve
Osztroluczky Sarolta válaszol
Izsó Zita és Vörös Anna zenés irodalmi estje

Más művészeti ágakról

színház

Hoztam is, meg nem is Hoztam is, meg nem is
Szeretett vezérünk őspremier a Szkéné Színházban
Händel oratóriuma az Erkel Színházban, először az Opera műsorán
színház

Én akarok lenni a legjobb gyerek a világon! Én akarok lenni a legjobb gyerek a világon!
Egy méhkaptár traumatikus hétköznapjainak krónikája – A méhek istene a Kolibri Pincében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés