bezár
 

irodalom

2016. 06. 07.
Az Alexadra Kiadócsoport a könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Alexadra Kiadócsoport a könyvhéten Az Alexandra Kiadócsoport Ünnepi Könyvhétre megjelenő könyvei

 

Sándor András: Balázs Pali: Amiről 20 évig nem beszéltem


Hogyan lesz egy falusi fiúból országosan körülrajongott sztár? Mi a titka annak, aki két évtizede rendületlenül tartja népszerűségét?

Balázs Pali sikerét sokszor és sokan próbálták megfejteni az elmúlt két évtizedben, eddig sikertelenül. Pályafutásának 20. jubileumi évében azonban úgy döntött, életrajzi könyvben mesél azokról a sorsfordító mérföldkövekről, amelyekről eddig hallgatott.

Kiderül, hogyan lett már első magánkiadású kazettájával Békéscsabán városszerte népszerű, hogyan lett belőle a "Viharsarki tornádó", majd hogyan vitték helyi rajongói gyakorlatilag a vállukon az akkori legnézettebb országos tévéműsorba.

A sikert azonban neki sem adták ingyen, az ellenszelek az ő vitorláit is próbálták eltéríteni - sikertelenül. Pali e kötetben az átvirrasztott éjszakákról, a lelki tusákról is kendőzetlen őszinteséggel mesél, továbbá beavat az országjárás kulisszatitkaiba.

Balázs Pali az élő példa arra, hogy ha az ember mer nagyot álmodni, akkor igenis megkapja méltó jutalmát. Sőt céljait jócskán túl is szárnyalták az elmúlt két évtizedben elért sikerek.

Ahogy ő mondja, mára már sokkal több jót kapott az élettől, mint amit annakidején eltervezett.
Mindabból, amit a könyvben elmesél, végigtekintve az elmúlt húsz éven, mi is példát meríthetünk a sikereiből.

Sándor András: Balázs Pali: Amiről 20 évig nem beszéltem

130x200 mm

256 oldal

ára: 3.699,- Ft
Art Nouveau Kiadó, 2016.

 

Dárdai Pál - Pietsch Tibor: DÁRDAI - Pál könyve


"Voltam első áldozó, hittem Istenben. Valamennyire még most is hiszek, de már nem úgy...

Abban azonban biztos vagyok, hogy a sors akaratából jutottam el Pécsről Berlinig. Voltak buktatók, értek tragédiák, de mindig talpra álltam. 
Senki és semmi nem tudott megtörni, egyenes gerinccel járom az utam. Igaz, már rokkantnyugdíjasként...

Huszonhárom voltam, amikor a Milan elleni BL-meccsen Demetrio Albertini csúnyán rácsúszott a jobb lábamra, onnantól fogva egy egészséges bokával játszottam le a karrierem. 

A pályán egyetlen hű társam volt: a fájdalomcsillapító... Még így is hatvanegyszer voltam válogatott, miközben 1999 őszén a Bayern is csábított. 
Karnyújtásnyira voltam attól, hogy megvalósítsam a gyerekkori álmom - az egyik este úgy feküdtem le, hogy elmegyek Münchenbe, ám másnap reggel már úgy keltem fel, hogy maradok Berlinben. 

Azóta is itt vagyok.

Azt követően, hogy többszörös klubrekorderként visszavonultam, a Hertha vezetői a bokorból lesték, hogyan bánok a gyerekekkel kezdő edzőként. 

Amikor pedig nagy bajban volt az első csapat, azzal fordultak hozzám, hogy mentsem meg... Nem mondhattam nemet akkor sem, amikor Csányi Sándor felkért, hogy vegyem át a válogatottat. 

Miután kezet ráztunk, a hátsó ajtón kellett kilépnem, mert az elődöm az előszobában várt... Aztán minden úgy történt, ahogy ígértem, és negyvennégy én után kijutottunk az Eb-re!

Gyakran kérdezik tőlem, mitől vagyok ennyire erős. A testvérem, Balázs az Édesapám karjaiban halt meg huszonkét évesen, Édesanyám addig emésztette magát fia elvesztése miatt, amíg menthetetlenül belebetegedett a bánatba. Hát attól vagyok ilyen erős, hogy mellettem van az Édesapám, a feleségem, Móni és a három fiam. Értük élek.

Ha valakikben, bennük feltétlenül hiszek. És magamban." (Dárdai Pál)

Dárdai Pál - Pietsch Tibor: DÁRDAI - Pál könyve

135x195 mm

328 oldal

ára: 3.999,- Ft

Alexandra Kiadó, 2016.

 

Móricz Zsigmond: Naplók 1930-1934
 

"Mikor a Nyugat megbukott, fiatal voltam, tele erővel, tűzzel, harckészséggel. Mikor a Légrádytól visszaléptem, még mindig elég fiatal voltam, s mellettem volt Janka.

Most olyan magamra maradtam, mint a szedett szőlőág és öregen. Fogom-e bírni a másik kettőnél sokkal nehezebb harcot?"

"Ha az Irodalomban élek, s nem az életemben, akkor megrajzolom a szorongó figurát, s ezzel egy dickensi alakot rajzolhatok, tehát folytathatom a galériát, amit az életet meglátó írók kezdtek. De én nem akarok galériát gyarapítani: én csak hajlandó vagyok őszintén közölni a valóságot. Nekem nincs meg a műveltségem, hogy tudjam, hogy ilyen típusú alakokat hogy állít be Proust. Én nem vagyok kíváncsi arra, hogy más hogy rajzolta meg. Én csak egyszerűen és közvetlenül leírom, amit érzek..."

Móricz Zsigmond 1930-tól kezdődő naplóiból megismerhetjük a Nyugat történetének egy szakaszát, Móricz szervező, közösségi képviseletre törekvő társszerkesztői ambícióit Babits Mihály mellett, miközben a szemünk előtt formálódik morálját, szabadságát óvó és helyenként szélsőséges érzelmeket mutató szerkesztői, írói arcképe is. A Nyugatot, mely egy huszonöt éves irodalomtörténeti korszakot jelent, Móricz 1933 februárjában, a szerkesztőségből való kilépésével támogató közösségként is elveszíti. Az író számára hirtelen "kiürül" az ország. A trauma 1934-re életművével kapcsolatos értékítéletekben és az irányvesztés érzésében is megnyilvánul. Ezért a magánéleti gondok mellett a Naplók harmadik kötetében egyre nagyobb hangsúllyal fogalmazódnak meg az írással kapcsolatos problémák.

Móricz Zsigmond: Naplók 1930-1934

140x200 mm

896 oldal

ára: 6.999,- Ft

Noran Könyvesház, 2016.
 

Milly Johnson: Borúra derű

 

Emlékezetes nyaralásnak indult.

De szerepelt a tervek között alkalmi románc is?

May, Lara és Clare a legjobb barátnők, akik elkeseredetten vágynak egy kis kikapcsolódásra. A közelmúltban mindhárman nehéz időszakon mentek keresztül, és igazán nagy szükségük van a levegőváltozásra. 

Tíz napra foglalnak szállást egy luxusszállóban, ám amikor megérkeznek, rádöbbennek, hogy egészen máshol kötöttek ki, mint gondolták. Rossz faluba tévedtek...

Ren Dullemben semmi sem az, aminek látszik. A bájos macskakő és a képeslapra illő házikók közt rejtélyes titok lappang, melyet a falusiak hosszú évek óta őriznek. 

Miért olyan barátságtalan és gyanakvó mindenki? Miért viselkedik olyan gorombán a nyaralóház tulajdonosa? És miért él olyan kevés nő a faluban?

A különös légkör ellenére a három barátnő úgy dönt, hogy kihozza a helyzetből a lehető legtöbbet. De valóban ilyen pihenésre volt szükségük?

Vagy ez a furcsa kis falu és a sok titok életre szóló döntésekre kényszeríti őket?

Milly Johnson: Borúra derű

140x210 mm

440 oldal

ára: 3.699,- Ft

Pioneer Books, 2016.


Neil Abramson: Ki nem mondott szavak


"Jelentős alkotás." (Susan Wilson, A táncoló kutya című regény szerzője)

"Ez a rendkívül cselekményes és izgalmas történet gyönyörűen ábrázolja az ember-állat kapcsolat megrendítő erejét. 

Feltétlenül el kell olvasnia annak, aki tart otthon állatot, de még inkább annak, aki nem!" (Gene Baur, a Farm Sanctuary állatmenhely elnöke és társalapítója)

"A Ki nem mondott szavak komolyan elgondolkodtatja az olvasót ember és állat kapcsolatáról. Nem tudtam letenni, egyes részeit kétszer is elolvastam." (Temple Grandin, az Animals Make Us Human szerzője)

"Neil Abramson kiváló és rendkívül magával ragadó könyvet írt. Nagyon megérintett, ahogy az állatok világát ábrázolja." (Meredith Brokaw, a Penny Whistle-könyvek és a Big Sky Cooking társszerzője)

"Borzasztóan élveztem az elejétől a végéig." (Jeffrey Masson, a Mit éreznek az állatok? című könyv szerzője)

"Izgalmas, szívmelengető történet az élet nagy kérdéseiről, halálról, érzésekről, az állati jogokról, könyörületességről, jogos felháborodásról és arról, hogy mindez miért van egyáltalán. 

A regény a meghökkentő fordulatok hullámvasútjára ültet fel. Olvassuk el, könnyezzük meg, miközben a szék karfájába kapaszkodunk, és nyerjünk bepillantást a nagy miértbe!" (Allen M. Schoen, állatorvos)

Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

150x230 mm

288 oldal

ára: 3.699,- Ft

Pioneer Books, 2016.

 

Gilles Diederichs: Stresszoldás egész évben
 

Mandalák, jóga, festés, légzés, relaxáció, tajcsi, meditáció, zeneterápia... fedezzük fel a művészetterápia izgalmas területeit egy egész éven át, a pihenés és a lazítás jegyében.

Minden hét négyféle tevékenységet kínál, hétről hétre egyre magasabb szinten:

- Stresszoldás
- Művészetterápia
- Lelki egyensúly
- Az otthon melege

Hétről hétre lelki, művészetterápiás, szépségápolási, stresszoldó és életvezetési tanácsokkal gazdagodhatunk annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjunk fellépni a stressz ellen.

Gilles Diederichs: Stresszoldás egész évben

240x260 mm

208 oldal

ára: 3.999,- Ft

M-érték Kiadó, 2016.
 

Léonard Liesens: Távlovaglás
A kitartás bajnokai


A mai lovassportok közül a távlovaglás tekint vissza a legrégebbi múltra. Úgy tartják, hogy Nagy Sándor híres harci ménje, Bukephalosz lovasát 18 000 km-en át vitte a hátán, a magyar történelemben pedig a kalandozásig koráig lehet visszavezetni a sportág múltját.

A lovassportok közül ez az, ami a leginkább elérhető a hobbilovasok számára, s a közeljövőben várhatóan egyre népszerűbbé válik. 
A távlovas versenyeken a versenyzők kifejezetten erre a célra tenyésztett és felkészített lovakon 30-120 km-es távot tesznek meg változatos terepviszonyokon, köztes ellenőrzőpontok érintésével, ahol ellenőrzik a lovas és a ló egészségi állapotát.

Léonard Liesens könyve hiánypótló kötet: a távlovas sport minden területét érinti, s könnyen érthető módon mutatja be mindazt, amire a kezdő és a tapasztalt lovasnak egyaránt szüksége lehet.

A szerző a belga csapat tagjaként négy világbajnokságon, két Európa-bajnokságon, három pánamerikai bajnokságon és számos CEIO-versenyen szerepelt, s számtalan egyéb versenyen vett részt a világ öt kontinensén.

Léonard Liesens: Távlovaglás

145x210 mm

352 oldal

ára: 4.999,- Ft

Horse Books, 2016.

 

A magyar labdarúgás törénete (1897-2015) - I-V. kötet díszdobozban; Alexandra Kiadó

 

Dénes Tamás - Sándor Mihály - B. Bába Éva: A magyar labdarúgás története (1897-2015)
I-V. kötet díszdobozban


"Politikai rendszerek jöttek és mentek, de a labdarúgás és az iránta érzett szenvedély megmaradt."

A magyar labdarúgás története hiánypótló munka a hazai sportszakirodalomban, szerzői ugyanis nem kevesebbre vállakoztak, mint hogy összefoglalják a magyar futball 120 éves történelmét.

A gazdagon illusztrált kötetek átfogó képet nyújtanak a hazai labdarúgásról a Magyar Labdarúgók Szövetségének 1901-es megalakulásától kezdve az Aranycsapat legendás sikerein át egészen napjainkig.

A foci szerelmesei nem csupán a történelmi tényekkel és az ikonikus játékosok portréival ismerkedhetnek meg, hanem betekintést nyerhetnek az elmúlt évtizedek híres mérkőzésinek kulisszatitkaiba is, és olyan érdekességeket is megtudhatnak, mint hogy milyen focista volt az I. világháborút kirobbantó merénylet kitervelője, Gavrilo Princip.

A szerzők őszintén hisznek abban, hogy a magyar futball az elmúlt évtizedek viszonylagos eredménytelenségének dacára újra sikeres lehet, 
és ehhez nem kell más, mint ami a "régi idők fociját" is jellemezte: kiváló szakértelem és a játék iránti szenvedélyes elkötelezettség. 

A díszdoboz tartalma:

- I. kötet: Amatőrök és álamatőrök (1897-1926)
- II. kötet: Profikorszak VB-ezüsttel (1926-1944)
- III. kötet: Aranykor (1945-1966)
- IV. kötet: Szocialista profizmus (1967-1986)
- V. kötet: A futball elhúzódó rendszerváltozása (1986-2015)

Dénes Tamás - Sándor Mihály - B. Bába Éva: A magyar labdarúgás története (1897-2015)

170x240 mm

3496 oldal

ára: 48.000,- Ft

Alexandra Kiadó, 2016.

 

Gyermek- és ifjúsági könyvek - Alexandra Kiadó

 

Ulysses Moore: A Képzeletbeli Utazók Klubja
12. kötet


Hajnalodik és kezdetét veszi Kilmore Cove történetének leghosszabb napja.

Miközben az eső mindent szürke fátyolba burkol, az öböl nyugalmát robbanások zaja, fel-felvillanó fények és csattanások törik meg. Korántsem arról van szó, hogy vihar tombol Kilmore Cove felett! Spencer kapitány legendás hajójának, a Mary Greynek nyolc ágyúja lövi a falut.

Ebben a kétségbeejtő helyzetben a Covenant ikreknek egyedül kell szembeszállniuk minden ellenségek legfélelmetesebbikével. Még Ulysses Moore sincs a közelben, pedig ő az egyetlen, aki képes lenne legyőzni Spencert...

A Képzeletbeli Utazók Klubja

"Kettő az őrszem, ki a tengert vigyázza, szeszélyes, rettentő, fegyverük a lándzsa. 

Három a jó barát, ki ellenük kiállna, orcáját feléjük egyik se kínálja." (Ulysses Moore)

Ulysses Moore: A Képzeletbeli Utazók Klubja

150x210 mm

312 oldal

ára: 2.999,- Ft

Alexandra Kiadó, 2016.


Brilly Pat: Az elátkozott skót duda
Béta-trió sorozat

 

Ha igaz a mondás, hogy egységben az erő, akkor a nővéreimre és rám ez többszörösen igaz, mert hárman lennénk. Mi vagyunk a Béta trió.
Segítetek nekünk megoldani a következő rejtélyt?

Az elátkozott skót duda

A nővérem, Baggy él-hal a rockzenéért. Nem csoda hát, hogy rendkívül izgatott volt, mikor kiderült, kedvenc bandája a városunkba látogat. Egy régi, sejtelmes ház, egy világhírű rockzenekar, egy titokzatos rajongó... ráadásul mindez Baskerville-ben! Itt bizony egy nyomozásra váró rejtély lappang!

Brilly Pat: Az elátkozott skót duda

145x185 mm

96 oldal

ára: 1.799,- Ft

Alexandra Kiadó, 2016.


Juliette Parachini-Deny – Olivier Dupin: A cirkuszi paripa
Kalandok a póniklubban 2.

 

Lili, Andi és Félix rajonganak a pónilovakért. Pattanj te is nyeregbe, és éld át velük a Kaland póniklub izgalmas eseményeit!

Juliette Parachini-Deny – Olivier Dupin: A cirkuszi paripa

175x215 mm

48 oldal

ára: 1.499,- Ft

Alexandra Kiadó, 2016.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés