bezár
 

irodalom

2016. 06. 09.
Nagy Káli Könyv a Könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy Káli Könyv a Könyvhéten Nagy Káli könyv a 87. Ünnepi könyvhéten

Kedves Olvasónk!

Magyarország tele van rejtett, kihasználatlan és feltáratlan értékekkel. Ezek közé tartozik a Balaton-felvidék, amelyről mindazok, akik alapos ismerői a tájnak, meggyőződéssel állítják: minden feltétele adott ahhoz, hogy a nagyhírű európai kultúrrégiók közé emelkedjék. Ehhez kívánt hozzájárulni Darabos György fotográfus és Bojár Iván András művészettörténész, építészeti szakíró, localbranding-szakember, akik sok éve járják együtt a Balaton-felvidék tájait. Ez idő alatt mintegy tízezer fotográfiát, számos riportot készítettek, helytörténeti kutatást végeztek. Ez a munka, talán nem túlzás, a Balaton-felvidék minden idők legátfogóbb metszetét alkotja 464 oldalon, 700 csodálatos fotóval.

A Nagy Káli Könyv című nagyszabású album – erősen reméljük – mint önmagában való elegáns tárgy is megállja a helyét, ugyanakkor van más, fontos tulajdonsága is. Számos tekintetben túlmutat önmagán. Túlmutat Európa más nemes szépségű vidékeinek általános értékein. Egy olyan eddig sokak elől rejtett életforma világát mutatja be, amely a mostanáig külföldön kialakult Magyarország-képet is számos ponton árnyalja, gazdagítja. Kifejezett vágyunk, hogy az, aki ezt az albumot kézbe veszi, a felfedezés újszerűségét és örömét élje meg. Éppen azt, ami elmúlt éveink nyarainak alapérzete volt. 

A Nagy Káli Könyvvel alapkövet kívántunk megalkotni, elhelyezni. Munkánkat folytatni tervezzük. Nem csak hirdetjük, de mélyen hiszünk benne, hogy ez a régió – bár különös módon itt feltárt gazdagsága ellenére is a szegényebb vidékek közé tartozik – alapvető értékeit megillető jövő előtt áll. E gyarapító munkából szeretnénk kivenni a részünket azzal, hogy hirdetjük, terjesztjük, elmeséljük a Nagy Káli könyvben megírtakat… most a 87. Ünnepi Könyvhéten is.

Az első kiadásunk boltban nem volt kapható. Ára nem volt, csak – nagyon reméljük – értéke van. Kiadónk az  Itthon Van Otthon Szolgáltató Nonprofit Kft. (IVON) az első kiadás hatalmas sikerén felbuzdulva – engedve a számtalan levélben leírt kérésnek, melyekben a következő kiadásra biztattak minket – kiadta a második Nagy Káli Könyvet.

Nagy örömmel tájékoztatjuk tehát és még nagyobb öröm lesz számunkra, ha ez a második kiadásban elkészülő kötetet otthon a belefelejtkezés, a rácsodálkozás és a megtermékenyítő felismerés élményét adja. 

Örömteli lapozgatást és olvasást kívánunk!  

Nagy Káli Könyv

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés