bezár
 

art&design

2011. 06. 11.
OCTOPOLY - Design Okosan pályázat: még egy hétig lehet pályázni!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
OCTOPOLY - Design Okosan pályázat: még egy hétig lehet pályázni! Hogyan alakítható át a tudás és kreativitás Sziget jeggyé? Tekintettel az egyetemek vizsgaidőszakára, még egy hétig adhatják le a hallgatók motivációs videójukat és portfóliójukat az OCTOPOLY – Design Okosan! pályázatra. Az új leadási határidő: 2011. június 14. éjfél.
Az OCTOPOLY – Design okosan! pályázat során a Sziget Fesztivál Octopus Összművészeti Helyszínén több, összefüggő elemből álló köztéri installációt, az Octopus Fórumot tervezik meg és építik fel közösen pályázat útján kiválasztott egyetemi hallgatók. Az OCTOPOLY – Design okosan! workshop résztvevői csoportban dolgozva nemcsak munkatapasztalatot, de ismeretségeket, jó kapcsolatokat is nyerhetnek, valamint az itt elkészített munkákkal gazdagíthatják portfóliójukat.

Az OCTOPOLY – Design okosan! pályázatra egyetemi tervező-szakos (építész, tájépítész, formatervező, textiltervező, látványtervező, grafika, fotográfia, animáció, média design) hallgatók szakmai portfólióját, az egyetemtől kapott ajánlólevelét és rövid motivációs videóját várják a szervezők. A pályázatok leadásának határideje: 2011. június 14., éjfél.

A tíz nyertes pályázat szakmai zsűri és a közönség bevonásával kerül kiválasztásra. Eredményhirdetés: 2011. június 20.

Az OCTOPOLY-val kapcsolatos információk a workshop Facebook oldalán érhetők el: http://www.facebook.com/octopoly, a pályázati kiírás a http://medencecsoport.hu/octopoly.html oldalról tölthető le.

A pályázat célja:
Az OCTOPOLY – Design okosan! pályázat célja, hogy hangsúlyozza a design szerepét a felelős, környezettudatos gondolkodásban, fókuszba állítva azokat a koncepciókat és tárgyakat, amelyek a fenntartható fejlődést segítik elő. Ennek érdekében a megvalósult munkák a hallgatók bevonásával kerülnek közterületekre és iskolák közösségi tereibe, melyek a Design Hét Budapest 2011 programjába illesztett eseménysorozaton lesznek ismét bejárhatóak.
OCTOPOLY - DESIGN OKOSAN!
A programok bázisa a MakettLabor.

Támogató az NKA.

Együttműködő partnerek a Nyugat Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet, a Budapesti Műszaki Egyetem, a MOME Design Intézet és a Kolozsvári Műszaki Egyetem (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca) hallgatói, a Sziget Fesztivál Octopus Összművészeti Helyszín, a Design Hét Budapest 2011, a Fidelio.hu, Magyar Formatervezési Tanács és a Kultúrgorilla design manager csapat.

A Medence Csoportról

A Medence Csoport fizikai és szellemi alkotóműhely, melyben a környezettervezés és a művészetek szerteágazó területei – az építészet, bútor- és tárgytervezés, képzőművészet, szobrászat, installációk, média- és vizuális művészet, előadó-művészet ágai – ötvöződnek. A csoport 2000-ben alakult, tagjai: Gross András, Magyar Gergő és Terebessy Tóbiás.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

art&design

Portré a 20. századról Portré a 20. századról
Virtuális séta a Budapest FotóFesztivál „Fotóikonok – Archívumból történelem” című kiállításon
art&design

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról
art&design

Belevágtam az abszolút bizonytalanba Belevágtam az abszolút bizonytalanba
Interjú Lakner László festőművésszel pályájának alakulásáról, az emigráció körülményeiről és hatásairól, illetve a véletlen találkozásokról

Más művészeti ágakról

Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
lemezismertető
színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés