bezár
 

film

2018. 03. 02.
Testről és lélekről és még magyar filmek az HBO GO-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Testről és lélekről és még magyar filmek az HBO GO-n Már csak 2 nap és kiderül, hogy kik vihetik haza idén a legrangosabb filmes díjat, az Oscart. 2018-ban újra drukkolhatunk egy magyar alkotás sikeréért, hiszen Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában ott van a nyerésre esélyes öt jelölt között. Hogy senki se maradjon le az Oscarról és a magyar filmekről, csak annyit kell tennetek, hogy az HBO GO-ra kapcsoltok.

Az elmúlt években már szinte hagyománnyá vált, hogy magyar filmesek is érdekeltek az Akadémia díjátadóján, hiszen 2017-ben Deák Kristóf rövidfilmje, a Mindenki (megtekinthető az HBO GO-n), 2016-ban pedig Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia nyert Oscar-díjat.

A Testről és lélekről – amely jelenleg 91%-os értékelésen áll a RottenTomatoes oldalán – egy mágikus mese két magányos, befelé forduló emberről. A film a 2017-es berlini bemutatója óta sorra járja a nemzetközi filmfesztiválokat és számos rangos díjat begyűjtött: a 2017-es Berlinalén megnyerte az Arany Medvét, Enyedi Ildikónak ítélték a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének díját, a FIPRESCI-t; a rangos Cameraimage fesztiválon Herbai Máté operatőr elhozta a fődíjat, az Arany Békát; a női főszereplő, Borbély Alexandra pedig megnyerte a legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat. 

A film március 1-től elérhető az HBO GO-n, ahol egy gyors regisztrációt követően bárki megnézheti még az Oscar-gála előtt – és persze azután is. A tévés bemutató március 4-én, vasárnap 20 órakor lesz az HBO-n.

kincsem

Az HBO GO a sorozatok otthona, de nyugodtan nevezhető a magyar film otthonának is, hiszen az utóbbi idők legizgalmasabb magyar filmjeinek jelentős részét elhozta a nézők otthonaiba. Jelenleg is több díjnyertes, közönség kedvenc magyar film elérhető az online videótár kínálatában. Megtalálható a tavalyi év legnézettebb magyar mozifilmje,  a Kincsem című történelmi-romantikus film Nagy Ervinnel és Petrik Andreával a főszerepben. 

államHajdu Szabolcs low-budget fesztivál kedvence, az Ernelláék Farkaséknál, Deák Kristóf Oscar-díjas rövidfilmje, a Mindenkit; illetve Till Attila akció-vígjátéka, a Tiszta szívvel, melyben Thuróczy Szabolcs Fenyvesi Zoltánnal és Fekete Ádámmal játssza a főszerepet. Ezen kívül tavaly óta nézhető Sopsits Árpád thrillere, A martfűi rém; Madarász Isti ambiciózus sci-fije, a Hurok; a Parkoló című dráma, Szervét Tiborral és Lengyel Ferenccel a főszerepben; vagy a kritikus kedvenc Vranik Roland-film,  Az állampolgár.

Természetesen az HBO saját gyártású dokumentumfilmjei – többek közt a nemzetközileg is elismert ULTRA –  és nagy sikerű sorozatai, az Aranyélet (amelynek harmadik, egyben utolsó évada idén érkezik), a Terápia és Társas játék is bármikor megtekinthető az HBO online videótárában.

nyomtat

További írások a rovatból

Interjú Tuza-Ritter Bernadettel, a Sundance-en versenyző Egy nő fogságban című dokumentumfilm rendezőjével
Tuza-Ritter Bernadett: Egy nő fogságban
Lichter Péter – Máté Bori: The Rub

Más művészeti ágakról

Kaz Rahman Islamic Art and Modernism című könyvéről, New East Foundation, Isztambul, 2017.
színház

Életfélelem és halálfélelem Életfélelem és halálfélelem
Ványa bácsik, avagy Nyaralj ködben az RS9 Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés