bezár
 

film

2018. 03. 02.
Testről és lélekről és még magyar filmek az HBO GO-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Testről és lélekről és még magyar filmek az HBO GO-n Már csak 2 nap és kiderül, hogy kik vihetik haza idén a legrangosabb filmes díjat, az Oscart. 2018-ban újra drukkolhatunk egy magyar alkotás sikeréért, hiszen Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában ott van a nyerésre esélyes öt jelölt között. Hogy senki se maradjon le az Oscarról és a magyar filmekről, csak annyit kell tennetek, hogy az HBO GO-ra kapcsoltok.

Az elmúlt években már szinte hagyománnyá vált, hogy magyar filmesek is érdekeltek az Akadémia díjátadóján, hiszen 2017-ben Deák Kristóf rövidfilmje, a Mindenki (megtekinthető az HBO GO-n), 2016-ban pedig Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia nyert Oscar-díjat.

A Testről és lélekről – amely jelenleg 91%-os értékelésen áll a RottenTomatoes oldalán – egy mágikus mese két magányos, befelé forduló emberről. A film a 2017-es berlini bemutatója óta sorra járja a nemzetközi filmfesztiválokat és számos rangos díjat begyűjtött: a 2017-es Berlinalén megnyerte az Arany Medvét, Enyedi Ildikónak ítélték a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének díját, a FIPRESCI-t; a rangos Cameraimage fesztiválon Herbai Máté operatőr elhozta a fődíjat, az Arany Békát; a női főszereplő, Borbély Alexandra pedig megnyerte a legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat. 

A film március 1-től elérhető az HBO GO-n, ahol egy gyors regisztrációt követően bárki megnézheti még az Oscar-gála előtt – és persze azután is. A tévés bemutató március 4-én, vasárnap 20 órakor lesz az HBO-n.

kincsem

Az HBO GO a sorozatok otthona, de nyugodtan nevezhető a magyar film otthonának is, hiszen az utóbbi idők legizgalmasabb magyar filmjeinek jelentős részét elhozta a nézők otthonaiba. Jelenleg is több díjnyertes, közönség kedvenc magyar film elérhető az online videótár kínálatában. Megtalálható a tavalyi év legnézettebb magyar mozifilmje,  a Kincsem című történelmi-romantikus film Nagy Ervinnel és Petrik Andreával a főszerepben. 

államHajdu Szabolcs low-budget fesztivál kedvence, az Ernelláék Farkaséknál, Deák Kristóf Oscar-díjas rövidfilmje, a Mindenkit; illetve Till Attila akció-vígjátéka, a Tiszta szívvel, melyben Thuróczy Szabolcs Fenyvesi Zoltánnal és Fekete Ádámmal játssza a főszerepet. Ezen kívül tavaly óta nézhető Sopsits Árpád thrillere, A martfűi rém; Madarász Isti ambiciózus sci-fije, a Hurok; a Parkoló című dráma, Szervét Tiborral és Lengyel Ferenccel a főszerepben; vagy a kritikus kedvenc Vranik Roland-film,  Az állampolgár.

Természetesen az HBO saját gyártású dokumentumfilmjei – többek közt a nemzetközileg is elismert ULTRA –  és nagy sikerű sorozatai, az Aranyélet (amelynek harmadik, egyben utolsó évada idén érkezik), a Terápia és Társas játék is bármikor megtekinthető az HBO online videótárában.

nyomtat

További írások a rovatból

Borbás Dávid: A buszsofőr, Jamrik Levente: Az elíziumi kém
Aranyélet, 3. évad
Dr. Kárpáti György (szerk.): A vígjáték
Stefanie Brockhaus és Andreas Wolff filmje, A költőnő a Verzión

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Békés Rozival – Margittai Zsuzsa interjúsorozata kortárs magyar gyerekkönyv-illusztrátorokkal
színház

Az artisztika fellegvára Az artisztika fellegvára
A Fővárosi Nagycirkusz története a kezdetektől napjainkig
gyerek

Villu szerint a világ – egy „no problem novel” Villu szerint a világ – egy „no problem novel”
Anti Saar: Így mennek nálunk a dolgok. Cser Kiadó, 2018.
irodalom

Sokoldalúság az egysíkúság ellen Sokoldalúság az egysíkúság ellen
Átadták a Kemény Zsigmond-díjat Kolozsváron


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés