bezár
 

film

2019. 01. 07.
Harmadik alkalommal is jön a Cinemascope
METU diplomafilmek az Urániában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2019. január 21-én harmadik alkalommal megrendezett Cinemascope a Mozgóképkultúra és médiaismeret és a Kameraman alapképzésen, valamint a Mozgóképművész mesterképzésen 2018-ben diplomázottak alkotásaiból mutat válogatást – tájékoztatta a METU a prae.hu művészeti portált.

A filmeket az egyetem hallgatóiból összeállt stábok készítették, a különböző részfeladatokat más-más szakok jelenlegi és volt növendékei látták el. A kétrészes programban a legkülönbözőbb témájú és műfajú mozgóképeket tekinthet meg a közönség.

A METU mozgóképes műhelye a filmkészítés különböző feladataitól a televíziózásig változatos képzési kínálattal van jelen a hazai felsőoktatásban. A filmes szakokon a diákok a mozgóképkészítés valamennyi műfajában jártasságot szereznek, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, televíziós műsorokat, reklámfilmeket és experimentális alkotásokat készítenek.

A Cinemascope-on olyan alkotók diplomafilmjeivel is találkozhat a közönség, mint Fazekas Gyöngyi vagy Hegyesi Fanni. A METU velük készített interjúi a nevükre kattintva érhetőek el.

A Cinemascope a METU hallgatói munkáit bemutató sorozatba illeszkedik, mely az évente megrendezésre kerülő Animascope elnevezésű animációs esteket és a Média design alapképzés Futuroscope nevű programját is magába foglalja.

Időpont: 2019. január 21., 18:30–22:00h

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház Díszterme, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

A rendezvényre a belépés díjtalan. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal tekinthetik meg az érdeklődők.

További információk a honlapon érhetőek el.

Képek: METU

nyomtat

További írások a rovatból

Radu Jude: Bánom is én, ha elítél az utókor
Borbás Dávid: A buszsofőr, Jamrik Levente: Az elíziumi kém
2018. október 24-27., Primanima Elsőfilmes Animációs Fesztivál
Nagypál Orsi: Nyitva

Más művészeti ágakról

Császi Ádám 12 dühös ember-rendezése az Átriumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés