bezár
 

film

2019. 01. 07.
Harmadik alkalommal is jön a Cinemascope
METU diplomafilmek az Urániában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2019. január 21-én harmadik alkalommal megrendezett Cinemascope a Mozgóképkultúra és médiaismeret és a Kameraman alapképzésen, valamint a Mozgóképművész mesterképzésen 2018-ben diplomázottak alkotásaiból mutat válogatást – tájékoztatta a METU a prae.hu művészeti portált.

A filmeket az egyetem hallgatóiból összeállt stábok készítették, a különböző részfeladatokat más-más szakok jelenlegi és volt növendékei látták el. A kétrészes programban a legkülönbözőbb témájú és műfajú mozgóképeket tekinthet meg a közönség.

A METU mozgóképes műhelye a filmkészítés különböző feladataitól a televíziózásig változatos képzési kínálattal van jelen a hazai felsőoktatásban. A filmes szakokon a diákok a mozgóképkészítés valamennyi műfajában jártasságot szereznek, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, televíziós műsorokat, reklámfilmeket és experimentális alkotásokat készítenek.

A Cinemascope-on olyan alkotók diplomafilmjeivel is találkozhat a közönség, mint Fazekas Gyöngyi vagy Hegyesi Fanni. A METU velük készített interjúi a nevükre kattintva érhetőek el.

A Cinemascope a METU hallgatói munkáit bemutató sorozatba illeszkedik, mely az évente megrendezésre kerülő Animascope elnevezésű animációs esteket és a Média design alapképzés Futuroscope nevű programját is magába foglalja.

Időpont: 2019. január 21., 18:30–22:00h

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház Díszterme, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

A rendezvényre a belépés díjtalan. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal tekinthetik meg az érdeklődők.

További információk a honlapon érhetőek el.

Képek: METU

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés