bezár
 

irodalom

2019. 01. 26.
Cserháti Éva brit ösztöndíjat kapott, és a Brit Krimiírók Szövetségének tagja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Amikor tizenévesen először olvasta Agatha Christie-t, eszébe se jutott, hogy egyszer őt is felveszik a Brit Krimiírók Szövetségébe. Most ráadásul kutathat is Angliában.

Cserháti Éva idén elnyerte az Arts Council England (Angol Művészeti Tanács) Developing Your Creative Practice („Fejleszd a kreatív vénád”) ösztöndíját. Így alkalma lesz részt venni izgalmas krimiírói konferenciákon és fesztiválokon, valamint tovább tudja képezni magát a feminista fordítás elméletében és gyakorlatában. Bekapcsolódhat olyan brit kezdeményezésekbe, melyek célja a női írók fordítása angol nyelvre. Jelenleg az angol könyvpiac szépirodalmának körülbelül 0,5%-át teszik ki a fordításban megjelent női írók. 1989 óta három magyar női író jelent meg fordításban a hunlit.hu adatai alapján.

Cserhátit ugyancsak 2019 elején felvette tagjai közé a Brit Krimiírók Szövetsége (The Crime Writers' Association), itt lehet megtekinteni az adatlapját.

Kiadóként a PRAE.HU komolyan veszi a krimit, a krimiszálakat, a bűnregényt. P. Horváth Tamás Tündérváros (2015) című regényében egy rablás miatt izgulhatunk. Molnár T. Eszter Szabadesés című bűnregényében (2017) egy német ügyvéd az, aki a bűn nyomába ered. Mészöly Ágnes Rókabérc, haláltúra (2018) című kötetében egy összeszokott társaság tagjai tizedelődnek az Isten háta mögött… Tavaly év végén vált a PRAE.HU szerzőjévé Cserháti Éva, akinek könyvhéten várható izgalmas, nyomozós regénye. Így a PRAE.HU kiadónál megjelenő női regényírók köre akár mesterhármasnak is tekinthető, s mindhármukat Péczely Dóra értő szerkesztésében olvashatjuk majd.

Cserháti Éva hivatalos Facebook-oldala: https://www.facebook.com/cserhatievairo/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés