bezár
 

irodalom

2019. 01. 26.
Cserháti Éva brit ösztöndíjat kapott, és a Brit Krimiírók Szövetségének tagja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Amikor tizenévesen először olvasta Agatha Christie-t, eszébe se jutott, hogy egyszer őt is felveszik a Brit Krimiírók Szövetségébe. Most ráadásul kutathat is Angliában.

Cserháti Éva idén elnyerte az Arts Council England (Angol Művészeti Tanács) Developing Your Creative Practice („Fejleszd a kreatív vénád”) ösztöndíját. Így alkalma lesz részt venni izgalmas krimiírói konferenciákon és fesztiválokon, valamint tovább tudja képezni magát a feminista fordítás elméletében és gyakorlatában. Bekapcsolódhat olyan brit kezdeményezésekbe, melyek célja a női írók fordítása angol nyelvre. Jelenleg az angol könyvpiac szépirodalmának körülbelül 0,5%-át teszik ki a fordításban megjelent női írók. 1989 óta három magyar női író jelent meg fordításban a hunlit.hu adatai alapján.

Cserhátit ugyancsak 2019 elején felvette tagjai közé a Brit Krimiírók Szövetsége (The Crime Writers' Association), itt lehet megtekinteni az adatlapját.

Kiadóként a PRAE.HU komolyan veszi a krimit, a krimiszálakat, a bűnregényt. P. Horváth Tamás Tündérváros (2015) című regényében egy rablás miatt izgulhatunk. Molnár T. Eszter Szabadesés című bűnregényében (2017) egy német ügyvéd az, aki a bűn nyomába ered. Mészöly Ágnes Rókabérc, haláltúra (2018) című kötetében egy összeszokott társaság tagjai tizedelődnek az Isten háta mögött… Tavaly év végén vált a PRAE.HU szerzőjévé Cserháti Éva, akinek könyvhéten várható izgalmas, nyomozós regénye. Így a PRAE.HU kiadónál megjelenő női regényírók köre akár mesterhármasnak is tekinthető, s mindhármukat Péczely Dóra értő szerkesztésében olvashatjuk majd.

Cserháti Éva hivatalos Facebook-oldala: https://www.facebook.com/cserhatievairo/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János
irodalom

Két kérdés József Attila tanulmányai kapcsán Két kérdés József Attila tanulmányai kapcsán
József Attila összes tanulmánya és cikke, 1930-1937. Szerkesztette Tverdota György és Veres András, sajtó alá rendezte Sárközi Éva. L’Harmattan, 2018
irodalom

Tollforgatók az Óvóhelyen Tollforgatók az Óvóhelyen
Ilyen volt a JAK Nyitott Irodalmi Prózaműhelyének bemutatkozása

Más művészeti ágakról

Mark Rothko lemezborítók
Annet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar produkciók nemzetközi piacokon Magyar produkciók nemzetközi piacokon
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban
Tudósítás a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés