bezár
 

art&design

2019. 04. 10.
Megnyílt a Bauhaus100 Program a mának - Kortárs nézőpontok című kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötven kortárs képzőművész alkotásain, korabeli tárgyakon és dokumentumokon keresztül a Bauhaus szemléletének hatásait mutatja be a Bauhaus100 Program a mának - Kortárs nézőpontok című kiállítás, amely kedden nyílt Budapesten a Ludwig Múzeumban.

Az augusztus 25-ig látható tárlat a nemzetközi Bauhaus-év eseménysorozatához kapcsolódik - hangsúlyozta Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója a kiállítás keddi sajtóbejárásán. Mint kiemelte, a Bauhaus megalapításának századik évfordulója alkalmat ad arra is, hogy áttekintsük a műhely hatását a 20. századi és a jelenkori művészetre.

A tárlat a Bauhaus tevékenységét olyan tematikus fókuszcsoportokban mutatja be, mint például a színelmélet, az ezotéria, a vízió/utópia, a tárgyformálás és a fényművészet.

 

Képek: https://www.facebook.com/ludwigmuseum/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ
art&design

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés