bezár
 

színház

2019. 09. 30.
Több bábelőadás a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több bábelőadás a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon Több bábelőadást is láthat a közönség az október 4-én, pénteken kezdődő 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon, amelynek programján a Familie Flöz, a Ledpuppets, a Hijinx & Blind Summit Theatre és Duda Paiva produkciója is helyet kapott.

 Az utóbbi időben számos, nemcsak gyerekeknek szóló, a hagyományos bábszínházi kereteket szétfeszítő, kísérletező előadást láthat a közönség nemcsak külföldön, de Magyarországon is. A 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál ebből a gazdag kínálatból választott ki néhány kivételes produkciót.

Szkéné színház

Az önmaga tükörképével végzetes szerelembe eső Nárcisz és a visszhang csapdájában vergődő Echo mítoszát Zombola Péter, Vizin Viktória és Gergye Krisztián báboperája friss színekkel gazdagítja. A zenét, báb- és mozgásművészetet ötvöző előadásban egy, a szerepei között elvesző operaénekesnő elméjébe pillanthatunk be, aki olykor Nárcisz, máskor Echo személyiségét magára öltve keresi a kiutat a magányból. Az ". és Echo" című bábopera a Várkert Bazár színpadán látható október 9-én. Az alkotótrió mellett a negyedik főszereplő az operaénekesnő Hoffer Károly által tervezett, életnagyságú mása, Adél, aki az előadás teljes értékű szereplőjévé válik. A produkcióban egy énekes, egy báb és egy táncos hármas egysége jelenik meg.

A Familie Flöz, a fizikai színház egyik úttörőjeként számon tartott berlini társulat, nem először jár Budapesten: 2016-ban Infinita című előadásával vett részt a fesztiválon, tavaly a Müpában lépett fel. Október 4-én és 5-én a Dr. Nest című új produkcióval tér vissza a társulat, karikatúraszerű maszkjaival és sajátos, fanyar humorával. Az előadás alkalmával egy elmegyógyintézet világába pillant be a közönség.

A Ledpuppets kísérleti vizuális színház, amely a bábjáték műfajából kiindulva keres tágabb lehetőségeket és új nézőpontokat. A 2014 óta fénybábokkal kísérletező csapat a "lampionok őshazájába", Japánba kalauzolja a nézőt. Az előadás címének választott kifejezés - ukiyo - az illanó világ képeire utal, és egyben egy tradicionális japán művészeti korszakot is takar. A formáció új előadása egy mese feldolgozásán keresztül ebből a virágzó kultúrából merít. A gyerekeknek és felnőtteknek is ajánlott Ukiyo című produkció október 20-án a Három Hollóban látható.

A Duda Paiva Company a tánc, a bábszínház és a multimédia határán egyensúlyozva készít előadásokat. A brazil-holland Duda Paiva egyedi, varázslatos, néha fájdalmas, olykor humorral átitatott világokat teremt táncpartnereivel, a hajlékony szivacsbábokkal. Egyszemélyes produkciójában gyerekkorát idézi fel, amikor egy betegség miatt hólyagok lepték el a testét, és átmenetileg meg is vakult. A Budapest Bábszínházban október 10-én műsorra tűzött Blind című előadás 16 éven felüliek számára ajánlott.

Szintén a Budapest Bábszínházban látható a Hijinx & Blind Summit Theatre Meet Fred című előadása. A darab főhőse, Fred - a két láb magas rongybáb - nap mint nap küzd az előítéletekkel. Egy szívfacsaró történet, tele színházi invencióval és humorral - írják az október 11-én látható darabról, amely 14 éven felüliek számára ajánlott.

A fesztivál programjáról a www.cafebudapestfest.hu oldalon találhatók további információk.

Kép forrása: https://www.facebook.com/CAFeBudapestOfficial/photos

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
színház

A szánalom és részvét világjárványa A szánalom és részvét világjárványa
Színház a karanténból: Kovács Dominik – Kovács Viktor: Cifra palota
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1

Más művészeti ágakról

art&design

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
Eszmefuttatás a iamyank Ensemble Live at CAFe Budapest lemezéről
Rodrigo Sorogoyen – Leticia Dolera – Carlos Marques-Marcet – Elena Martín – Paula Ortiz: Otthon
Maria Sødahl: Remény


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés