bezár
 

art&design

2019. 11. 23.
Berlin-Palesztina (1928-1958)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Berlin-Palesztina (1928-1958) Kluger Zoltán fotóművész képeiből nyílik kiállítás a Trapéz Művészeti galériában.

Kluger Zoltán (1896-1977) pályája bár egyidőben indult, mint a legnagyobb magyar származású, de nyugaton sikeressé váló fotóművészeké (André Kertész, Martin Munkácsi, Brassai Halász Gyula), életműve mégis hosszú időre feledésbe merült. Pályájának elején eltöltött néhány, későbbi munkássága tekintetében jelentős évet nyugat-Európában, Berlinben fotóriporterként, azonban 1933-ban Palesztinába menekült, és itt is telepedett le a következő évtizedekben, elszigeteltté válva az amerikai, és nyugat-európai művészeti központoktól. Ennek a körülménynek köszönhetően egy egészen más, sajátos művészi pályát járt be. A kiállításon bemutatott képek Kluger munkásságának korai, berlini, (1928-1933) és későbbi palesztinai (1933-1958) periódusából jelenítenek meg részleteket.  Ugyanebben az időpontban párhuzamosan Maurer Dóra Ahogy tetszik című kiállítása nyílik a Vintage Galériában. 

A kiállítás megtekinthető: 2020. január 31-ig. A kiállítás megnyitója 2019. november 27-én, 18 órától lesz.
Az esemény a facebookon itt található.
 

HIRDETÉS

banner
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
art&design

Pluszt adni a történetekhez Pluszt adni a történetekhez
Interjú Futaki Attila képregényrajzolóval a képregény műfajról, az alkotás folyamatáról, a különböző műfajok viszonyáról
art&design

Hogyha a Hold rá fátylat ereszt Hogyha a Hold rá fátylat ereszt
Lánnyá válik, sírni kezd

Más művészeti ágakról

Kamaszlélektan szépirodalmi köntösben
Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
The Lazys: Tropical Hazards (2018)
színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés