bezár
 

art&design

2019. 11. 23.
Berlin-Palesztina (1928-1958)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Berlin-Palesztina (1928-1958) Kluger Zoltán fotóművész képeiből nyílik kiállítás a Trapéz Művészeti galériában.

Kluger Zoltán (1896-1977) pályája bár egyidőben indult, mint a legnagyobb magyar származású, de nyugaton sikeressé váló fotóművészeké (André Kertész, Martin Munkácsi, Brassai Halász Gyula), életműve mégis hosszú időre feledésbe merült. Pályájának elején eltöltött néhány, későbbi munkássága tekintetében jelentős évet nyugat-Európában, Berlinben fotóriporterként, azonban 1933-ban Palesztinába menekült, és itt is telepedett le a következő évtizedekben, elszigeteltté válva az amerikai, és nyugat-európai művészeti központoktól. Ennek a körülménynek köszönhetően egy egészen más, sajátos művészi pályát járt be. A kiállításon bemutatott képek Kluger munkásságának korai, berlini, (1928-1933) és későbbi palesztinai (1933-1958) periódusából jelenítenek meg részleteket.  Ugyanebben az időpontban párhuzamosan Maurer Dóra Ahogy tetszik című kiállítása nyílik a Vintage Galériában. 

A kiállítás megtekinthető: 2020. január 31-ig. A kiállítás megnyitója 2019. november 27-én, 18 órától lesz.
Az esemény a facebookon itt található.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről

Más művészeti ágakról

Interjú Nyáry Lucával
irodalom

Fantomsorsok Fantomsorsok
Bjarte Breiteig: Fantomfájások, Noran Libro, 2019
Tom Hooper: Macskák
színház

Hoztam is, meg nem is Hoztam is, meg nem is
Szeretett vezérünk őspremier a Szkéné Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés