bezár
 

film

2020. 04. 17.
Klasszikus magyar filmek a távolságtartásról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Klasszikus magyar filmek a távolságtartásról Ezek a magyar filmek megmutatják, hogyan kell távolságtot tartani. A Qualitons zenéjére készített remek válogatást az NFI.

Videót készített a Nemzeti Filmintézet, amely klasszikus magyar filmeket idézve hívja fel a figyelmet járvány idején a társadalmi távolságtartásra.

Az ötletes videó mellett az NFI közölte, hogy eddig több mint 2 millió látogatót vonzott az Online Filmklasszikusok programjuk, amellyel az intézmény a koronavírus miatt bevezetett digitális oktatáshoz és az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozásához kíván hozzájárulni.

Az NFI Filmarchívum 90 irodalmi adaptációt, történelmi, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilmet tett ingyenesen elérhetővé online március 21-től. A legnépszerűbbnek a gyermek- és ifjúsági filmek bizonyultak, de kedveltek voltak a kötelező olvasmányok filmváltozatai, a történelemoktatáshoz kapcsolódó játékfilmek és a Filmhíradók 100 éve sorozat is.

Forrás: hvg.hu

Kép: NFI

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés