bezár
 

film

2020. 05. 07.
Új MADOKE-akció: díjnyertes dokuk, állandó videótár, online dokumentumfilmes fórum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új MADOKE-akció: díjnyertes dokuk, állandó videótár, online dokumentumfilmes fórum Május 8. és 15. között ismét meghirdeti nagy sikert elért 5+1 filmes akcióját a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE). Ezúttal A létezés eufóriája, A monostor gyermekei, az Ütős csajok, a Cooking History, a Besence Open és a Szél viszi érhető el egy hétig ingyenesen Magyarországon. 

Az idén januárban megalakult Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete egyik kiemelt céljaként a dokumentumfilm műfajának népszerűsítését tűzte ki. A szakmai szervezet február eleji online filmes akciója keretében öt többszörösen díjnyertes, egészestés dokumentumfilmet és egy rövidfilmet tett ingyenesen elérhetővé az egyesület honlapján. 

Május 8-án, pénteken indul a MADOKE második akciója, melynek keretében ismét 5+1 fesztiválkedvenc filmet tesznek ingyenesen nézhetővé egy hétig. A filmek az egyesület honlapján keresztül lesznek elérhetőek, forgalmazási okokból csak Magyarországon.

A MADOKE tavaszi 5+1 dokumentumfilmes akciójának listája:

1.       A létezés eufóriája (r.: Szabó Réka, 83 p., 2019)

2.       A monostor gyermekei (r: Zurbó Dorottya, Arun Bhattarai, 74 p., 2017)

3.       Ütős csajok (r.: Nordin Eszter, 74 p., 2016)

4.       Cooking History / Gulyáságyú (r.: Kerekes Péter, 88 p., 2009)

5.       Besence Open (r.: Kovács Kristóf, 68 p., 2013)

     +1   Szél viszi (r.: Bartha Máté, 36 p., 2019)

Az 5+1 filmes akcióban szereplő filmek csak Magyarországon tekinthetők meg ingyenesen, a MADOKE honlapján keresztül. De MADOKK néven külföldről is elérhető, folyamatosan bővülő, online dokumentumfilmtár is épül. Számos olyan dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és rövid doku készül, amelyek televíziós vagy fesztivál bemutatásuk után láthatatlanná válnak. A MADOKE ezért online elérhető, ingyenes videótárat hoz létre, amelyen keresőszavak segítségével tudnak majd az érdeklődők filmeket nézni. A Magyarországról és külföldről egyaránt elérhető MADOKK videótár május 8-án indul a MADOKE weboldalán, ahova kéthetente kerülnek majd fel új filmek. A MADOKK filmtára szintén a MADOKE honlapján érhető el.

A MADOKE mindemellett megrendezi második nyilvános vitafórumát is, a jelenlegi helyzetre való tekintettel online formában. További részletek erről itt olvashatók.

Forrás, fotó: MADOKE

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés