bezár
 

film

2020. 10. 29.
Első alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Sportfilm Fesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Sportfilm Fesztivált A Magyarországon páratlan kezdeményezés célja, hogy élénkítse a sportfilmek iránti érdeklődést a közelmúlt legjobb és legérdekesebb alkotásainak segítségével. A filmekről sportrajongó szakemberek mellett olyan neves sportolók beszélgetnek majd az Art+ Cinemában, mint Erdei Zsolt, Bárdosi Sándor, Temesvári Andrea vagy Csisztu Zsuzsa – tájékoztatták a prae.hu portált a rendezvény szervezői.

A rendezvény kezdeményezői szerint a sportfilmeknek nagy hagyománya van a világban, a legfrissebb sportról szóló dokumentumfilmek számos tematikus filmfesztiválon rivalizálnak egymással, Magyarországon eddig mégis kevés szó esett ezekről az alkotásokról, s ezt a hiányt igyekszik pótolni az 1. Budapesti Nemzetközi Sportfilm Fesztivál november 12. és 18. között A programba kerülő hat egész estés dokumentumfilm és hét játékfilm különböző sportágakról szól, közülük több alkotás Magyarországon most látható először. Az esemény fővédnöke Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és filmproducer lesz.

Kiss Gergely a filmfesztivál és a sportdokumentumfilmek kapcsán úgy fogalmazott: „Az elmúlt évtizedekben sok ikonikus sport témájú film készült a nagyközönség számára. Ezeket nagyon sokan látták, erős mondataik és jeleneteik a tudatunkba égtek ösztönző jelleggel. Másrészt az informatív sportdokumentumfilmek jelentősége is megnőtt, a kiemelkedő sztárok, sorsok, események bemutatása egyre kiemeltebb szerepet kap, hiszen a sport hőseire, a legnagyobb versenyekre százmilliók figyelnek. Ezért is jó, hogy ezen a fesztiválon több alkotás is megtekinthető, szakértőkkel közösen kielemezhető.”

A programba bekerült hat dokumentumfilm mellett (Túl minden határon, Zlatan, Maradona, Athéné fonákja – A női tenisz nyomában, Puszta ököllel, Munkáskupa) egy friss magyar játékfilm, a Nagy Viktor Oszkár által rendezett Becsúszó szerelem közönségtalálkozóval egybekötött vetítésére is sor kerül. Továbbá az elmúlt évek legjobb, sporttal foglalkozó játékfilmjeiből is látható lesz egy válogatás. Ismét műsorra került az Oscar-díjas Én, Tonya, amely Tonya Harding műkorcsolyázó életéről szól. A Borg/McEnroe a teniszvilág nagy rivalizálását, Björn Borg és John McEnroe összecsapását eleveníti fel. A Pelé az idén 80 éves focilegenda élete előtt tiszteleg. A Szabadúszók szinkronúszásról, a Meztelen befutó illegális fogadásokról, A hűséges bankrablókról és autóversenyzőkről szól. 

A filmeket magyar felirattal vetítik majd. A részletes program itt érhető el, jegyvásárlásra pedig a az Art+ Cinema Facebook-oldalán vagy hivatalos oldalán van lehetőség.

Kép: Vertigo Média

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

John Krasinski: Hang nélkül 2.
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
irodalom

A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában
Mészöly és a háború, Kisoroszi, 2021. július 3.
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés