bezár
 

art&design

2021. 01. 20.
Barabási Albert-Lászlóval kutatja új piacait a MOME
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Barabási Albert-Lászlóval kutatja új piacait a MOME Megújulásának részeként nemzetközi piackutatást végez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), melynek célja az egyetem külföldi versenytársainak vizsgálata, valamint új partnerintézmények, sőt leendő oktatók megtalálása is. A munkát Barabási Albert-László világhírű magyar hálózatkutató és csapata segíti.

A MOME 2020-tól alapítványi formában működik, a fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány célja pedig az, hogy támogassa az intézmény saját üzleti modelljének kialakítását és egy nemzetközi szinten elismert egyetemi márka felépítését - emlékeztet az egyetem által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

Ennek részeként a MOME átfogó nemzetközi piackutatást készül elvégezni Barabási Albert-László világhírű magyar hálózatkutató és szakértői csapata bevonásával. A kutatásban a hálózattudomány eszköztárát felhasználva, adatok alapján térképezik fel a MOME-hoz hasonló, a design és innováció területein sikeres külföldi egyetemeket, a különböző mintákat és jó gyakorlatokat - közölte az intézmény.

Az adatok elemzését és értékelését Barabási Albert-László mellett Szántó András is segíti. A New York-i székhelyű magyar kommunikációs szakember olyan intézmények és márkák stratégiáján dolgozott már, mint a Metropolitan Museum of Art vagy a BMW.

 "Adatok nélkül minden állítás csak egy vélemény. Új kutatásunk kiterjed a MOME versenytársainak vizsgálatára, de túlmutat annál. Segít megértenünk a legsikeresebb intézményi modelleket és meghatároznunk azokat a szakmai fókuszterületeket, amikben a MOME egyedi és különleges lehet. Közben új partnerekre sőt, leendő oktatókra is rátalálhatunk" - idézi a közlemény Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnökét.

Az átláthatóság és a közösségi ismeretek bővítésének jegyében, a kutatás eredményeit nem csupán a MOME teljes közössége, de a nyilvánosság is megismerheti majd - közölte az egyetem.

Fotó: barabasi.com
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés