bezár
 

art&design

2021. 04. 29.
Idén is meghirdeti a Design Menedzsment Díj pályázatát a Magyar Formatervezési Tanács
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is meghirdeti a Design Menedzsment Díj pályázatát a Magyar Formatervezési Tanács A Magyar Formatervezési Tanács idén is meghirdeti Design Menedzsment Díj pályázatát, amelynek célja elismerni a designtudatos szemléletben, a design alkalmazásában és szakszerű menedzselésében élen járó szervezeteket.

Az egymillió forinttal járó elismerésre a bírálóbizottság tagjain kívül bárki jelölhet vállalkozásokat, nonprofit intézményeket - áll a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának közleményében.

A Design Management Díjra online lehet jelölni szervezeteket május 10-ig. A szervezetek saját magukat is nevezhetik, ebben az esetben a nevezési határidő június 1-je.

Mint a közleményben kiemelik, a design mint fogalom ma már szerteágazó területet jelöl, módszertana több tudományágra is kiterjed, lényegi eleme a kreatív és empatikus problémamegoldás. A designgondolkodás nem konkrét szakmai ismereteket jelent, sokkal inkább egyfajta szemléletet, amely új, addig nem látott eredményekhez vezethet.

A designer feladata egy-egy problémakör megoldására új alternatívát nyújtani, konkrét emberi szükségletekre gyakorlati válaszokat adni. Mindezzel az a cél, hogy az életet jobbá, könnyebbé, szebbé tegyék az emberek számára - áll a közleményben.

Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) elnöke szerint ez a fajta fókuszált gondolkodás, amely már a fejlesztés legelső lépéseinél megjelenik, majd a teljes folyamatot végigkíséri, később olyan eredményeket hoz, amelyek hozzáadott értéket teremtenek, megkülönböztetik a vállalkozást versenytársaitól, így hosszú távon versenyelőnyt jelentenek.

A Design Menedzsment Díjat (DMD) az MFT 2009-ben azzal a céllal hozta létre, hogy elismerje azokat a szervezeteket, amelyek példaértékű eredményeket és sikeres működési modelleket mutatnak fel a designmenedzsment stratégiai integrációja által, hazai és nemzetközi érdeklődést keltve. Emellett cél az is, hogy mindezzel a design integrált alkalmazását közelebb hozzák a gazdasági élet szereplőihez és a nagyközönséghez.

A kiírás megújult formában ismét olyan szervezetek pályázatát vagy jelölését várja, amelyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is.

A díj odaítéléséről felkért bírálóbizottság dönt. Az elismerések átadása várhatóan a Magyar Formatervezési Díjakkal együtt történik majd meg a Budapest Design Week keretein belül.

Jelölésre és nevezésre ezen az oldalon van lehetőség.

Fotó: Magyar Formatervezési Tanács oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés