bezár
 

art&design

2021. 06. 09.
Kiállítás LEGO mozaikokból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás LEGO mozaikokból Élőben és virtuális kiállításon is meg lehet tekinteni a több tízezer LEGO kocka felhasználásával készült mozaikképeket, amelyeket a LEGO Hungária Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) közös alkotói pályázatának résztvevői készítettek. A legizgalmasabb művekből összeállított különleges tárlat június 10-ig lesz elérhető a MOME BASE épületénél.

A Talent Awards 2020/21 pályázat résztvevői saját világukat alkották újra mozaik technikával, LEGO kockák segítségével. Az alkotók a mindennapokból, a művészettörténetből és popkultúrából, valamint a történelemből inspirálódtak, így többek közt például Karikó Katalin, Frida Kahlo, Joker portréja mellett, Van Gogh és Gustave Klimt festményét, illetve a Holdra szállást is újraértelmezték mozaikképekként. A mozaikok között szerepelnek negatív teret felhasználó művek, szobrok, lentikuláris, valamint kevert média alkotások is. A síkban gondolkodó építmények mellett számos olyan megoldás készült, amelyek maximálisan kihasználták a kockák és a tér adta lehetőségeket.

A tárlat szabadon felkereshető online a Talent Awards weboldalán keresztül, de ha valaki inkább személyesen tekintené meg a LEGO kockákból kirakott műveket, az 2021. június 10-ig ezt is megteheti a MOME BASE épület Zugligeti úti frontján – ahol a szabadból, az ablaküvegen keresztül tekinthető meg a kiállítás.

További információ a kiállításról ezen a linken érhető el.

Négyzetes kép forrása: TALENT AWARDS

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről
art&design

A sárga csend kísértete A sárga csend kísértete
A sárga csendről kiállítás: Schein Gábor megnyitó beszéde
art&design

Belevágtam az abszolút bizonytalanba Belevágtam az abszolút bizonytalanba
Interjú Lakner László festőművésszel pályájának alakulásáról, az emigráció körülményeiről és hatásairól, illetve a véletlen találkozásokról
art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj

Más művészeti ágakról

színház

Mi lesz a bádognyulakkal? Mi lesz a bádognyulakkal?
Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém a B32-ben
gyerek

Hová tűnt Lebegényi Lebéd repülője?
Új, családi Pagony kalandséta indult a kuflikkal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés