bezár
 

színház

2021. 10. 16.
SZRLM a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZRLM a Müpában Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa közös alkotómunkájuk tematikusan válogatott koreográfiáit mutatják be SZRLM címen társulatukkal, a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel október 27-én a budapesti Müpában.

A Kossuth-díjas, kiváló művész Zsuráfszky Zoltán és felesége, Zs. Vincze Zsuzsa Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész olyan alkotók, akik teljes művészeti ágakat fogalmaztak át a néptánc nyelvére.

Szkéné színház

Az SZRLM című estjükkel nemcsak egymásnak mondanak köszönetet, hanem táncegyüttesük nézőit is elkápráztatják Vörösmarty Mihály, Arany János, József Attila és Móricz Zsigmond alkotásai által ihletett koreográfiáikkal, valamint a magyar népi kultúra gazdagsága előtt is tisztelegnek - közölte az együttes az MTI-vel.

A két alkotó kivételesen gazdag pályája alatt számos történelmi tablót, drámai előadást, táncjátékot hívott életre, melyek közül az esten több ikonikus koreográfia is újra látható lesz.

„Az évtizedek folyamán létrehozott koreográfiai munkáinkat szedjük most egy csokorba. Bizonyos műsorokat rég nem játszottunk, így most az együttesben újabb és újabb feladatokat adunk a fiataloknak azzal, hogy a régi számokat is elővesszük, ezzel pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti munkáját is fel tudjuk frissíteni” - idézi a közlemény Zsuráfszky Zoltán szavait.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Nemzeti Táncszínház közös szervezésében megvalósuló estnek a Müpa ad otthont, az egyetlen alkalommal műsorra kerülő produkciót október 27-én láthatják a nézők a Fesztivál Színházban.

Négyzetes kép forrása: https://www.facebook.com/MupaBudapest

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Jónak lenni Jónak lenni
A szecsuáni jó ember az Örkény Színházban
színház

Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant
Egy független színházi alkotóbázis hétköznapjai
színház

Percek percegnek Percek percegnek
Simkó Beatrix: A kredenc a pincében maradt című előadásról
színház

Szerzői utasításon innen és túl Szerzői utasításon innen és túl
Beckett Zsótér Sándor rendezésében a Szkénében

Más művészeti ágakról

irodalom

Mi az én részem az egészben? Mi az én részem az egészben?
Ingo Schulze a Goethe Intézet vendége volt
Piros Vera Eltévesztettem drágám című könyvének bemutatója
irodalom

Határokon innen és túl Határokon innen és túl
Horváth Márk, Lovász Ádám: A határsértés technológiái: Alkalmazott filozófiai tanulmányok a poszthumán állapotról, Kijárat Kiadó / I.T.E.M. Alapítvány, Budapest, 2020.
art&design

Planet Budapest 2021
Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés