bezár
 

art&design

2021. 10. 20.
Változatos kísérőprogramok a Határtalan Design kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Változatos kísérőprogramok a Határtalan Design kiállításon Zenei és kortárs táncművészeti programokkal felvezetett kurátori tárlatvezetésekkel, önálló koncertekkel és egyéb kísérőprogramokkal várja a közönséget a Kiscelli Múzeumban november 28-ig a 16 ország több mint 160 alkotójának tárgyait felvonultató „Határtalan Design” kiállítás és összművészeti rendezvénysorozat.

A Határtalan Design célja, hogy bemutassa a dizájn tágan vett értelmezési lehetőségeit: a fogalmat kiszélesítve a kiállítás a kreatív szemléletet és az innovációt helyezi a középpontba – közölték az MTI-vel a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a bemutatott alkotások, projektek, tárgyak a különféle területek – a képzőművészet, a tárgy- és formatervezés, valamint a vizuális művészetek és az előadóművészet – termékeny egymásra hatásának jelentőségét hangsúlyozzák. A válogatás nem csupán az alkotókra helyezi a hangsúlyt, de kiemeli a társadalmi felelősségvállalás, a civil közösségek, az alkotók társadalmi szerepének és a hálózatépítésnek a jelentőségét is.

Az idei kiállításban világhírű dizájnerek és fiatal tehetségek progresszív projektjei mellett a Made in Slovenia – The Future of Living címmel a szlovén dizájn legújabb törekvései is helyet kaptak. Idén ismét megvalósul a textiltervezők projektje, a Texhibition, és negyedik alkalommal láthatnak az érdeklődők egy hazai és nemzetközi kortárs ékszertervezők munkáiból összeállított szelekciót.

Idén olyan világhírű alkotók munkái is bemutatkoznak a Kiscelli Múzeum tereiben, mint a finn Yrjö Kukkapuro és Erja Hirvi, a spanyol Jaime Hayón, a walesi Ross Lovegrove vagy a német Sebastian Herkner. A kortárs ékszertervező-iskolákat bemutató sorozat keretében az Észt Művészeti Akadémia Ékszer és Ötvös Tanszéke hallgatóinak munkái, valamint a Lódz Design Festival must have pályázatán díjazott tárgyak is helyet kapnak. A kiállításon a DWB VLOG filmjeit is vetítik majd.

Mint azonban a szervezők hangsúlyozták, a Határtalan Design kiállítás nem csupán bútor-, textil-, forma- és ékszertervezők, képzőművészek munkáit vonultatja fel, de egyfajta összművészeti fesztiválként kortárs táncosok és zenészek számára is bemutatkozási lehetőséget kínál.

A Határtalan Design alapító kurátorai, Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész kiemelten fontosnak tartják a különböző művészeti ágak alkotói közötti kommunikációt; ezt erősítik a zenei, kortárs táncművészeti programokkal felvezetett kurátori tárlatvezetések és önálló koncertek – áll a közleményben.

Az idei programsorozatot az Átlátszó Hang és a Hermina csoport Hang a Határtalanban című, három koncertből álló kortárs zenei sorozata, a Dakoda Trió, a Kamara Kör művészei, Szatzker Zsanett harmonikaművész, Kovács Balázs harsonaművész koncertjei, valamint a Góbi Rita Társulat kortárs táncművészeti előadásai gazdagítják – közölték a szervezők.

A Határtalan Design rendezvénysorozat részletes programja ezen a linken érhető el.

A négyzetes kép forrása: Határtalan Design

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés