bezár
 

film

2021. 11. 15.
Martin Scorsese ismét Mundruczó Kornél producere
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az élő legenda az Oscar-díjra jelölt Pieces of a Woman után a hazai mozikban november 25-től látható Evolúció című filmet is támogatja.

Martin Scorsese, az Oscar-díjas rendező producerként csatlakozott az Evolúció csapatához. A film, amely egy család sorsát követi nyomon a II. világháborútól a mai Berlinig, Scorsese második együttműködése Mundruczó Kornél rendezővel és Wéber Kata forgatókönyvíróval a Pieces of a Woman után, amelyért Vanessa Kirby Oscar-jelölést kapott a legjobb színésznő kategóriában. Az Evolúciót júliusban mutatták be a Cannes-i Filmfesztiválon, ahol a kritikusok nagy elismeréssel fogadták. Az egyik főszerepet Monori Lili játssza, akinek a filmben nyújtott alakítását Anthony Hopkinshoz hasonlították. A film budapesti premiere november 22-én a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján lesz, majd november 25-től játsszák a mozik.

Evolucio

Mundruczó Kornél: Evolúció

„Mundruczó Kornél és Wéber Kata minden új filmje pozitív értelemben vett sokként hat mind a nézőre, mind pedig a filmkészítőre – soha nem adják fel a feltérképezetlen területek feltárását. Az Evolúcióval az idő mozgásának dramatizálására találnak módot, azt megmutatva, ahogy emlékezünk, és ahogy felejtünk. Az Evolúció a nyugtalanító valósággal néz szemtől szembe, méghozzá új és izgalmas, sőt felszabadító módon. Valódi filmes történetmesélők munkája” – nyilatkozta Scorsese a filmről.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy Martin Scorsese csatlakozott az Evolúcióhoz; nagyon sokat jelent nekünk a Pieces of a Woman kapcsán létrejött együttműködés folytatása. Ez a film lehetőséget adott arra, hogy Katával feltárjuk az identitás folyamatosan változó fogalmát, mind a magunk, mind az előttünk és utánunk élő generációk számára. Az a tény, hogy ez a rendkívül személyes történetekből álló triptichon megszólította Martin Scorsesét, nagyon sokat jelent számunkra, és reméljük, hogy a filmet megnézve a közönség is a maga módján tud majd reflektálni az identitás fogalmára” – értékelte Mundruczó a világhírű rendezővel való újabb együttműködést.

Evolucio

Mundruczó Kornél: Evolúció

Az Evolúció története három nemzedék – Éva, Léna és Jónás – kapcsolatát mutatja be, amelyet a történelmi traumák öröksége és az identitáskeresés határoz meg, miközben minden erejükkel a gyógyulást keresik.

Az alkotás koncepciója a Proton Színház azonos című előadásából származik, melyet két évvel ezelőtt Németország legfontosabb összművészeti fesztiválján, a Ruhrtriennálén lehetett látni.

 

Képek forrása: Mozinet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés