bezár
 

art&design

2021. 11. 23.
A Slowxmas 2021 programjai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Slowxmas 2021 programjai Koncerteket, kiállításokat, színházi előadásokat, irodalmi beszélgetéseket, gyerekprogramokat és workshopokat is kínál a Slowxmas 2021, Budapest tematikus utcáinak közös programsorozata november 26. és december 24. között a fővárosban. A SlowXmas programjai idén közös tematika köré épülnek: múltra és jelenre, valamint az együttműködésre, az egymásra való odafigyelésre.

A szervezők tájékoztatása szerint, immár negyedik alkalommal fognak össze Budapest ikonikus utcái, a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca), hogy  a karácsonyi rohanás helyett, rámutassanak az advent igazi jelentésére.

A Bartók Béla Boulevard-on színházi-, gasztroélmény és izgalmas séták várják az érdeklődőket. Újbuda kanyargós utcái, terei, kávéházai telis-tele vannak irodalmi, kulturális örökséggel, történetekkel. Az Irodalmi Szalon irodalmi sétáján Juhász Anna vezetésével a 11. kerület nevezetes helyszíneit és történeteit ismerheti meg a közönség, olyan hírességek történeteit, mint Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond vagy Karinthy Frigyes, de Bartók Anno néven lesz művelődéstörténeti séta is.

Az Óvóhely Kultúrbunkerben Shakespeare Hamletjét adják elő, a Hungary L!ve PopUp Shopban pedig Orwell 1984 című regénye nyomán született színházi előadás lesz látható.

A Ráday GasztroEST-en Katona Csaba történész tanulságos történeteket oszt meg a közönséggel. Vezetésével gasztrotörténeti sorozat indul, amelynek keretében vendéglátóhelyekre látogatnak el. A program november 30-án az iF Jazz Klubban élő dzsesszel egészül ki, míg december 1-jén a Trattoria, december 15-én pedig a Claro Bisztroba látogatnak el. A Stúdió K Színház jóvoltából pedig Günter Grass Nobel-díjas német író egyik regénye elevenedik meg.

További művészeti és dizájnprogramok várják a közönséget a SlowXmashoz csatlakozott további utcákban is. A Fashion Streeten, Budapest szívében az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal hetedik díjátadójával készülnek a Deák Ferenc utcában található Deák Palotában.

Kiállítások sora várja a közönséget a Falk Art&Antique Streeten. A Bodó Galéria és Aukciósház az 5. nagyszabású árverését tartja december 9-én: a karácsonyi aukción majdnem 200 alkotás közül válogathatnak az érdeklődők. A MissionArt Galéria karácsonyi vásárt tart 20. századi és kortárs festményekből és grafikákból. A Király utcában a K11 Művészeti és Kulturális Központban filmekből és filmzenékből lesz esti kvízjáték.

A négyzetes kép forrása: www.bevasarloutca.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Ember legyen a talpán, aki az űrbe akar utazni Ember legyen a talpán, aki az űrbe akar utazni
Beszélgetés Hargitai András audiovizuális művésszel az Extrasolar című performansz kapcsán
art&design

Lavírozás a látható és a láthatatlan között Lavírozás a látható és a láthatatlan között
Pannonhalma: A Láthatatlan spektrumok című kiállítás Az ábra, a fikció és a spekuláció kísérőprogramjáról
art&design

Agyagba szőtt víziók Agyagba szőtt víziók
Rozsda Endre Vallaurisban készített kerámiái és azok hatása az életműben
art&design

A QAnontól a Snapchat diszmorfiáig A QAnontól a Snapchat diszmorfiáig
Az #IFeelSeen című kiállítás elméleti kereteiről

Más művészeti ágakról

gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
irodalom

Határokon innen és túl Határokon innen és túl
Horváth Márk, Lovász Ádám: A határsértés technológiái: Alkalmazott filozófiai tanulmányok a poszthumán állapotról, Kijárat Kiadó / I.T.E.M. Alapítvány, Budapest, 2020.
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
irodalom

Tanítanak-e a könyvek? Tanítanak-e a könyvek?
Kerekasztal-beszélgetés a tankönyvpiacról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés