bezár
 

színház

2021. 12. 08.
Karácsonyi kerekasztal beszélgetést szervez a Hungary L!ve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A soron következő L!ve Talks témája a külföldi oktatási és szakmai lehetőségek perspektívái és kihívásai.

A meghívott vendégek olyan fiatal színházi alkotók, akik jelentős külföldön szerzett szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Amerikában, Olaszországban, Angliában vagy Németországban végeztek színművészeti egyetemet, majd elhelyezkedtek a szakmában. A beszélgetés során a résztvevők megosztják tapasztalatainkat és információikat a külföldi szakmai lehetőségekről, a különböző egyetemek struktúrájáról, a felvételi folyamatáról és követelményeiről továbbá arról, hogyan lehet elhelyezkedni az egyetemi diploma megszerzése után.

Szkéné színház

Vendégek:

Boncz Ádám színész, aki a New York-i Lee Strasberg Theatre and Film Institute-ban végzett színészként, Fátyol Hermina színésznő, casting director, aki dolgozott színházban Olaszorszagban, Iránban, több évig élt Kairóban, Kozma Zsófi Rebeka színésznő, a színházi alapképzését a New York-i CUNY Hunter College Theater Departmentjén kapta, Levko Esztella színésznő, aki tanult és dolgozott Londonba, Moszkvában és Lengyelországban, és Wrochna Fanni színésznő, aki filmszínész szakon szerzett diplomát a Római Filmművészeti Egyetemen.

Az eddigi L!ve Talks beszélgetések alkalmával a világ különböző országaiban élő színházi alkotók, oktatók és menedzserek szólalnak meg, olyanok, akiknek munkája és véleménye formálja a nemzetközi színházi szakmát. A beszélgetések célja, hogy a külföldi szakemberek és alkotók tapasztalataikat, tudásukat megoszthassák a magyar közönséggel.

Fontosnak érezzük, hogy fenntartsuk a szakmai dialógust, hogy platformot teremtsünk a különböző társadalmi, művészeti kérdések és dilemmák megvitatására.”

A beszélgetéssorozat hiánypótló módon egyszerre szolgálja a nemzetközi kapcsolatok építését, valamint azok láthatóvá tételét hazánkban.

A beszélgetések eddigi vendégei voltak:

Christoph Gawenda a német Schaubühne társulatának tagja, Ivan Medenica a BITEF Nemzetközi Színházi Fesztivál művészeti vezetője, Rácz Anikó a SÍN produkciós menedzsere, Kristin Marting a New York-i Here Arts Center művészeti vezetője, Karafiáth Orsolya író,  Barda Beáta a Trafó művészeti vezetője, Annie Saunders amerikai színházi rendező, Láng Annamária színésznő, Christina Liata a görögországi Onassis Foundation művészeti vezetője, és még sokan mások.

L!ve Talks Trailer:

Helyszín: Hungary L!ve Studio, 1111, Kende utca 3.
Időpont: 2021. december 20. 19:00

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Három magányos szív Három magányos szív
A Hatszín Teátrum Hárman a padon című előadásáról
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You

Más művészeti ágakról

irodalom

Rosta Rosta
Kísérlet Balassi kötetének rekonstrukciójára 4.
art&design

Boldogság, gyere haza… Boldogság, gyere haza…
Bihari Ágnes Boldog Kft című tárlatáról
gyerek

Karácsony a Pilgrimekkel Karácsony a Pilgrimekkel
Sally Nicholls: Százéves karácsony – Az időtükrön át 2., Pagony, 2021


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés