bezár
 

zene

2022. 06. 24.
Isolation Budapest minifesztivál a Liszt Ünnep keretében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Isolation Budapest minifesztivál a Liszt Ünnep keretében Pénteken kezdődik a jegyértékesítés a Liszt Ünnep nemzetközi kulturális fesztivál és az Akvárium Klub közös szervezésében először meghirdetett, októberi Isolation Budapest minifesztivál programjaira.

A Liszt Ünnep során számtalan műfaj kap saját "fesztivált a fesztiválban". Olyan eseménysorozatokról van szó, amelyek a Liszt Ünnep keretében valósulnak meg, ám egyedi, összetéveszthetetlen karakterrel bírnak.

A minifesztiválok sorához csatlakozik október 15-én az Isolation Budapest is, melynek célja, hogy az Akvárium Klub termeibe belépve a nemzetközi zenei színtér legizgalmasabb előadói közül válogathasson a közönség. A szervezők kiemelték az Elton John által is méltatott Westerman szólókoncertje mellett a fesztiválon szintén fellépő Black Country, New Road hangzásvilágát, amely olyan, "mintha egy anarchisztikus klezmerbanda kortárs klasszikus zenei motívumokkal díszített rave-et játszana".

Az Akvárium Klub NagyHalljában lép fel a dán Efterklang és a sötét, intim balladáinak köszönhetően Kelet-Európában is népszerű, kanadai Michelle Gurevich. A Volt Lokál feltörekvő előadóknak ad helyet: színpadra lép az Adrienne Lenker (Big Thief) producerével dolgozó kanadai Sister Ray; a Rolling Stone magazin által Kanada legnagyobb reménységének nevezett Charlotte Cornfield; a Current Joyszal közös lemezt kiadó BOYO és a Boy Pablóval közös dalt jegyző svéd indie-pop-előadó, Jimi Somewhere is.

Az Isolation Budapest minifesztiválon tartja első budapesti koncertjét az amerikai Night Beats, és érkezik az idén Glastonburyn is fellépő The Goa Express is.

A Liszt Ünnep folyamatosan bővülő programjáról a www.lisztunnep.hu linken találhatók további információk.

Kép forrása: https://www.facebook.com/lisztunnep/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Scruton zenei írásainak magyar fordításáról
A Psycho Mutants Motherland lemezéről
The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.

Más művészeti ágakról

Izsó Zita: Bekerített erdő, Scolar Kiadó, Budapest, 2022
Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
Andrei Kutsila Amikor a virágok nem hallgatnak című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés