bezár
 

film

2023. 01. 20.
Indul a nevezés a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra
Idén június 21–25. között rendezik meg a KAFF-ot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén június 21–25. között rendezik meg Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjét, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. Elindult a nevezés a 16. KAFF-ra, amely kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermést.

Megindult a nevezés a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra. A fesztivál versenyprogramjába 2021. február 1. után befejezett hazai és európai animációs munkákkal lehet nevezni, témamegkötés nélkül. A filmek regisztrációja ingyenes. A magyar filmek nevezési határideje 2023. március 20., míg az európai filmeket március 13-ig lehet beküldeni.

A filmalkotásnak kockáról-kockára valamilyen animációs technikával kell készülnie. Fontos, hogy az animáció aránya több mint 50 százalék legyen a filmalkotásban. A magyar versenyre azok a munkák nevezhetők, melyek Magyarországon készültek, vagy rendezőjük magyar. Az európai versenyre nevezett filmalkotásoknak legalább 50 százalékban európai tulajdonban kell lenniük.

A magyar alkotások versenyére hat kategóriában – egész estés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) és diákfilm – várják az alkotásokat, míg az európai filmek kategóriában egész estés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok versenyeznek majd.

A nevezés részletes feltételei és az online nevezési lap a fesztivál weboldalán található: www.kaff.hu. A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjának előzsűrizése 2023 áprilisában várható.

A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál ideje alatt a teljes programot ingyenes vetítések keretében láthatják majd a nézők.

Az első animációs szemlét 1985-ben szervezték meg Kecskeméten. A szemléből 1993-ban fesztivál lett, amely már nemcsak a legfrissebb hazai alkotások bemutatására korlátozódott, hanem külföldi filmeket is bemutató programmal bővült, 1996-tól pedig külön versenyprogramban indulnak a legfrissebb európai animációs játékfilmek.

A KAFF célja, hogy a legszélesebb körben merítsen az elmúlt két évben készült hazai és nemzetközi animációsfilm-termésből. A versenyprogramok mellett tematikus panorámavetítések, retrospektív válogatások, filmszakmai konzultációk és mesterkurzusok, valamint workshopok és kiállítások színesítik majd a programot.

Hír és képek forrása: KAFF

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés