bezár
 

art&design

2023. 03. 10.
Salvador Dalí-grafika a BÁV 17. Grafikai árverésén
Lehet licitálni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Salvador Dalí-grafika a BÁV 17. Grafikai árverésén Több mint száz művész alkotásaira, köztük Salvador Dalí Akt fátyollal című szürrealista művére is lehet licitálni a BÁV 17. Grafikai aukcióján március 22-én Budapesten, a BÁV ART Aukciósházban.

Salvador Dalí Akt fátyollal című litográfiájából mindössze 300 példány készült, az árverésen a 214. sorszámú, a művész aláírásával ellátott darabot kínálják majd az érdeklődőknek, a mű kikiáltási ára 950 ezer forint - tájékoztatta a BÁV az MTI-t csütörtökön.

A tételek közül a legmagasabb árról indul majd a licitálás Nádler István grafikai mappájáért, amely 1, 8 millió forinttól kelhet el, míg Vera Molnár Anyám levelei című, 6 darabos kollekciója 680 ezer forinttól cserélhet gazdát. A magyar származású francia művész sorozatának ihletője idős édesanyjának a megromlott írásképe volt - írták a tájékoztatóban.

A rézkarcok között megtalálhatók Mauer Dóra Pompeji-sorozatának Vevőre várva című képe, valamint Kondor Béla Velencei Sláger Biennálé című 1969-es grafikája. Utóbbi kikiáltási ára 180 ezer forint, míg Victor Vasarely színes és látványos Birkózók (Catch, 1988) című szitanyomata 280 ezer forinttól cserélhet gazdát. A tételek között szerepel Keserü Ilona Több oldalról nézhető című szitanyomata, amely a kisszériás művészpéldányok közül való - olvasható a tájékoztatóban.

Licitálni lehet Czóbel Béla, Rippl-Rónai József, Kernstok Károly, Perlrott Csaba Vilmos, Vaszary János, Rékassy Csaba egy-egy művére és Szász Endre több grafikájára is.

A tételek közül ismert regények ihlették Gross Arnold Lovasok és Kondor Béla Öreghalász és a tenger című művét, míg Joseph Kádár, Gyarmathy Tihamér és Victor Vasarely Bartók Béla zeneszerzőnknek állítanak emléket. A szerelem témája többek között Molnár C. Pál Csók című akvarelljén jelenik meg. Szemethy lmre kollekciója Olaszországba és Franciaországba kalauzolja a nézőit, a Magyarországot bemutató művek közül Vadász Endre Balaton, Bernáth Aurél Badacsony és Szentiványi Lajos Budapest című grafikájára hívja fel a figyelmet az aukciósház.

Fotó: Philippe Halsman, wikiart

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés