bezár
 

irodalom

2023. 04. 03.
Előrendelhető Bánhidi Lilla Sorsod Borsod című krimije
Megjelenés: május elején, bemutató a Margó fesztiválon
Tartalom értékelése (4 vélemény alapján):
Május elején jelenik meg a Prae Kiadó Krimi Ma sorozatának új darabja, Bánhidi Lilla Sorsod Borsod című regénye. A bemutatója május 13-án 20:30-tól a Margó Fesztiválon lesz, ahol Bánhidi Lillával és Gráczer Lászlóval Mészöly Ágnes beszélget.

Bánhidi Lilla korábban a Prae Kiadó krimipályázatára adta be a művét, melyen az első tíz helyezett közé került. A könyv szerkesztője Péczely Dóra. A borítót Pósa Tamás fotójának és Kőszegi Judit kreatívjának felhasználásával Szabó Imola Julianna készítette. A szerző fotóját Bach Máté készítette.

Mészöly Ágnes ajánlója

Vannak helyek, ahonnan sosem szabadulsz. Ahonnan elköltözni talán, de távozni nem lehet. A spirituális vonzás a galaxis túlvégén is megtart, ahol a Föld gravitációja már érzékelhetetlen.

Alexa – sikeresnek tűnő self-made-woman, aki vidékiként építette fel magát a fővárosi média könyörtelen világában, ugyanúgy, mint megalkotója –, azt hiszi, rég maga mögött hagyta múltját és szülőhelyét. Ám a sziporkázó légvár, amit az életének nevez, köddé válni látszik. Ha más nem is érzékeli, ő tudja: az összeomlás csak idő kérdése. Hogy az alapoktól kell újraalkotnia mindent.

Egy gyilkosságsorozat, melyet az egész ország döbbent borzalommal figyel, lehetőséget ad számára, hogy bizonyítsa rátermettségét oknyomozó riporterként. Beleássa magát az ügybe, és ahogy egyre többet tud meg a brutális kegyetlenséggel kivégzett, gyönyörű lányok történetéből – melynek szálai gombafonalként hálózzák be szülővárosa földjét –, egyre személyesebbé válik számára az ügy.

A végzet pedig visszavezeti őt a kezdetekhez. Borsodba, elfeledettnek hitt szerelméhez és feldolgozottnak hitt traumáihoz.

Bánhidi Lilla első krimijének hőse versenyfutásba kezd az idővel és a titokzatos, tökéletesnek tűnő gyilkossal, ám hogy a célszalagnál mi vár rá, mindenki számára rejtély.

A Prae kiadó Krimi Ma sorozata a Sorsod Borsod megjelenésével újabb remekművel gazdagodott, amely a hagyományokhoz híven körömrágósan izgalmas, mellbevágóan fordulatos, és úgy minden ízében hazai, hogy a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő regény.

A könyv előrendelhető a Prae Kiadó webshopjában – előrendelőink igény esetén dedikált példányt kapnak.

A Krimi Ma sorozat korábbi részei

Molnár T. Eszter: Szabadesés - Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra - Kertész Erzsi: Az átutazó - Cserháti Éva: A sellő titka - Pintér Tibor: A harmónia tébolya - Gráczer L. Tamás: A háromfa hölgye - Mészöly Ágnes: Megrajzolt gyilkosságok

Bánhidi Lilla: Sorsod Borsod

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés