bezár
 

film

2023. 04. 08.
A Diszfória már nézhető az HBO-n
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Elérhető a Diszfória című, új magyar film az HBO Maxon és az HBO-n. Nagy Borús Levente új rendezése Kövesi Zsombor, Kiss Mari, Dióssi Gábor, Szabó Simon és Udvaros Dorottya főszereplésével Magyarország mellett a teljes kelet-közép-európai régióban megtekinthető. A Diszfória emellett április 21-én 20:15 órás kezdettel nagyvásznon is látható lesz az Art+ Cinemában egy közönségtalálkozó keretében, amelyen részt vesz a rendező.

Az apja oldalán szervezett bűnözésben tevékenykedő Bence egy hétvégére felutazik nagyszüleihez Pestre. Látogatásának oka, hogy végső búcsút vegyen demenciával küzdő nagyapjától, és amennyire lehet, segítsen nagyanyjának, Magdának az öreg gondozásában. Az ott töltött idő alatt a fiúnak fájdalmas igazságokkal kell szembenéznie családja múltjával kapcsolatban, és az is hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a hétköznapjait övező vér és erőszak még ide is követik őt.

Nagy Borús Levente a Tantrum című első filmje után ismét neves színészekkel készített filmet. „Az egysnittes és meglehetősen szövegközpontú Tantrum után teljesen más jellegű kihívás elé állított a hagyományosabb formanyelvvel operáló Diszfória, amelynek forgatása során hatalmas élmény volt egy ennyire impozáns színészgárdával elmerülni azokban a kényes és megosztó témákban, amiket a film boncolgat” – fogalmazott a filmpremier kapcsán a forgatókönyvíró-rendező.

A Diszfória operatőre Papp Kornél, vágója Hegedüs Gyula. A film a Vertigo Média gyártásában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

Forrás: Vertigo Média

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A dokumentumfilm a 21. században, 1. rész
Császi Ádám: Háromezer számozott darab
Szakonyi Noémi Veronika: Hat hét
Ruben Östlund: A szomorúság háromszöge

Más művészeti ágakról

Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon
Tárca Svédországból
Richard Strauss Rózsalovagja a Holland Nemzeti Operaházban
Vay Viktória regényének bemutójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés