bezár
 

film

2023. 05. 12.
Látom, amit látsz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Látom, amit látsz Júniusban, a Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatják be a Filmintézet Inkubátor programjában készült Látom, amit látsz című romantikus filmet, Szabó Mátyás rendező első játékfilmjét.

A közönség először június 8-án Veszprémben, majd június 22-től országszerte láthatja a két fiatal nem mindennapi egymásra találásának történetét elmesélő filmet Vilmányi Benett, Hartai Petra, Nagy Mari, Lukáts Andor és Lestyán Attila főszereplésével - közölte a Nemzeti Filmintézet pénteken az MTI-vel.

prae.hu

Szabó Mátyás rendező első játékfilmjének főhőse Ábel, a különleges képességekkel rendelkező, húszas évei végén járó fiatalember, aki a vak Fellegi professzor által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, és speciális képességét elkezdi használni, az elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így megtalálni őket. Élete a munkája körül forog, amit csupán a vénkisasszony Mituk nénivel oszt meg. A professzor kényszerű távolléte alatt viszont hibát vét, és rácsatlakozik az egykori elveszett gyermekből felnőtt nővé vált Vera látására, akinek a szemén keresztül elkezdi másként szemlélni a világot. A két sebzett fiatal közt különös kapcsolat alakul ki, szerelmesek lesznek egymásba, aminek a következményeivel viszont nincsenek tisztában.

A film rendezője Szabó Mátyás, aki a Határ című vizsgafilmjével mutatkozott be a Karlovy Vary filmfesztiválon 2015-ben. Legutóbbi, Jövetel című kisfilmjében az 1990-es években tomboló ufóláz közben egymásra találó férfi és nő románcát dolgozta fel.

A Látom, amit látsz forgatókönyve a rendező, valamint Mikó Csaba és Barcsai Bálint együttműködésében született meg, az operatőr M. Deák Kristóf volt, a látványtervező Töröcsik Ambrus, a jelmezekért Kasza Emese felelt, a zenei világot pedig Keresztes Gábor alkotta meg. A vezető producerek Iványi Petra és Major István voltak.

A kép forrása: https://nfi.hu/a-filmintezetrol/hirek/szemekbe-zart-titkok-megerkezett-a-latom-amit-latsz-elozetese-es-plakatja.html

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület

Más művészeti ágakról

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés