bezár
 

irodalom

2023. 12. 07.
Kovács András Ferenc és Láng Orsolya kapta a Bertók-díjat
2023. december 6., a Jelenkor és a Pannon Filharmonikusok koprodukciója, Kodály Központ, Pécs
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Harmadszor adták át a pécsi költőről elnevezett független irodalmi díjat. Idén először egy fiatal, pályája első szakaszában járó költőt is kitüntettek.

Az életműveket kitüntető nagydíjat 2023-ban Kovács András Ferencnek ítélte oda a díj kuratóriuma, amelynek tagja Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője, Bertók Attila, a költő fia, Parti Nagy Lajos költő, valamint Takáts József eszmetörténész, kritikus. A költőt és pályáját Takáts József méltatta. A nagydíj mellé Burkus Judit képzőművész készített műtárgyat. A szerzővel Ágoston Zoltán beszélgetett.

A kisdíjat első ízben Láng Orsolya kapta, aki sajnos személyes okoknál fogva nem tudott részt venni az ünnepélyes átadón, ezért videón mondott köszönetet. A kisdíjast Codău Annamária kritikus, a marosvásárhelyi Látó folyóirat szerkesztője laudálta. A díjjal járó műtárgyat Sárkány Balázs szobrászművész alkotta. (A Prae és a Lector Kiadó közös gondozásában Személyes okok címmel jelent meg kötete 2021-ben Lapis József szerkesztésével, legközelebb 2024 elején várható a következő verseskötete.)

Bertók Attila, Ágoston Zoltán és Láng Orsolya

Fotó: Tóth László

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
irodalom

Vaktérkép
Nádasy Ádám a Szófa rendezvényén beszélt legutóbbi kötetéről és sokminden egyébről

Más művészeti ágakról

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
A 180-as Csoport című kötet bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés