bezár
 

film

2009. 10. 26.
EFA - Animációs egészestés filmek jelöltjei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Európai Filmakadémia nyilvánosságra hozta az Európai Filmakadémia Animációs egészestés film 2009 kategória három jelöltjét.

A döntést, hogy mely filmek kapjanak jelölést egy ötszemélyes zsűri hozta meg: Per Holst, az EFA igazgatótanácsának tagja, producer (Dánia), Antonio Saura, az EFA igazgatótanácsának tagja, producer (Spanyolország), valamint a CARTOON, az Animációs Film Európai Szövetségének három képviselője: Agnès Bizzaro program-tanácsadó, vágó (Franciaország/Németország), Enzo d'Alo rendező (Olaszország) és Joanna Quinn, rendező (Egyesült Királyság).

A jelöltek:

Mia és Migoo (Mia et le Migou)
rendező: Jacques-Rémy Girerd

A Mia és Migoo (Franciaország, 2008) egy fiatal lány története, aki édesapját keresi. A férfi egy erdő mélyén épülő luxushotel építkezésén dolgozik, és a lány útja során egy titokzatos teremtménybe botlik, Migoo-ba.
 

Niko & The Way to The Stars (Niko - Lentäjän poika)
rendező: Kari Juusonen & Michael Hegner

Niko & The Way to The Stars (Finnország/Németország/Dánia/Írország, 2008) Egy fiatal rénszarvas, Niko története, aki még mindig repülni tanul. Niko szeretné megtalálni apját, aki a Télapó Repülő Erőinek híres tagja volt.
 

Kells titka (Brendan et le Secret de Kells)
rendező: Tomm Moore

A kilencedik században, Írország egy eldugott részében a Kells apátságot a vikingek támadása fenyegeti. A Kells titka (Franciaország, 2009) című filmben a tizenkét esztendős Brendan arra igyekszik választ kapni, hogy miként lehet a sötétségből világosságot csinálni, és eközben felfedezi, hogy miként lehet a barbárok ellen védekezni.

A jelölést kapott filmeket most az Európai Filmakadémia eljuttatja valamennyi tagjának, hogy döntés szülessen a végső győztesről. A díj átadására az Európai Filmdíjak ünnepségén kerül sor december 12-én, szombaton, Bochum városában.

Az Európai Filmdíjak 2009. évi díjátadóját az Európai Filmakadémia e.V. és az EFA Productions GmbH mutatja be, az "Essen for the Ruhr" Európa Kulturális Fővárosa RUHR.2010, továbbá Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke, valamint szövetségi és európai ügyekért felelős minisztere és a Filmstiftung NRW támogatásával.

(Európai Filmakadémia)

nyomtat

Szerzők

-- Iván István --


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés