bezár
 

art&design

2013. 05. 16.
A Zsennyei Műhely jubileumi kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az 1978 óta működő Zsennyei Műhely Társaság poszteres, vetített és interaktív formában mutatja be három és fél évtizedes működésének legérdekesebb momentumait, alkotóit és munkáit azon a kiállításon, amely 35 év Design címmel szombattól látható a Design Terminálban Budapesten.
 A hivatásos magyar tervezőművészek közössége posztereken szereplő csoportképeken és idézeteken keresztül mutatja be a dizájnműhelyek munkáit 1978-tól 2013-ig. Lesz egy arcképcsarnok, amelyben a régebbi alkotóműhelyek résztvevői és idézeteik láthatók.

Az újabb kori műhelyek, amelyek 2005 után jöttek létre, pasztelleken mutatkoznak be.
   
"A kiállítótérben megpróbálunk egy olyan miliőt létrehozni, amely jellemző az alkotóműhelyre" - mondta Molnár Péter, a kiállítás szervezője az MTI-nek.
Kiemelte: a tárlat célja az, hogy kronológiailag mutassa be a műhely történetét.

A kiállítás anyagából kiderül az is, hogyan változtak az évek során a műhely központi témái és hangulata - hangsúlyozta. 
   
Varga Péter felidézte, hogy a Zsennyei Műhely 35 éve kapcsolja össze a dizájn területén dolgozó szakembereket Magyarországon és külföldön egyaránt.

A műhely lehetőséget nyújt a világ minden tájáról érkező dizájnereknek, hogy megosszák tapasztalataikat és gondolataikat a formatervezés aktuális kérdéseiről, társadalmi és kulturális szerepéről, céljairól és jövőjéről. 
   
A tárlat május 26-ig tart nyitva.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
Todd Phillips: Joker
irodalom

Hogyan beszéljünk a jelenről Hogyan beszéljünk a jelenről
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 6. nap
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés