bezár
 

film

2019. 04. 04.
Nyitott házasság és szerelmi háromszög Mexikóban
Carlos Reygadas Mi időnk című filmjével folytatódik a CINEMA NICHE
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Carlos Reygadas Mi időnk című monumentális drámájával folytatódik a CINEMA NICHE vetítéssorozat. A mexikói szerelmi háromszög történetét bemutató háromórás filmet egyetlen alkalommal, április 8-án este 8 órától vetíti a Toldi mozi.

A filmben Esther és Juan egy hatalmas mexikói farmon élnek, és bikákat tenyésztenek. A nő vezeti a farmot, míg Juan, aki világhírű költő, az állatok nevelésén és kiválasztásán dolgozik. Miután Esther viszonyba kezd Phillel, az amerikai lovásszal, kapcsolata férjével válságba kerül. Juant, bár a nyitott kapcsolat híve, mardosni kezdi a féltékenység, és kénytelen szembenézni a saját és felesége valódi vágyaival.

Filmrészlet a Mi időnkből

A mexikói rendezőt első, 2002-es Japón cimű filmje óta a kortárs filmművészet egyik legeredetibb alkotójaként tartják számon. Későbbi filmjei, a Still Light és a Post tenebras lux tovább erősítette a renoméját, előbbi a Zsűri díját, utóbbi a Legjobb rendezés díját nyerte el Cannes-ban. A Mi időnket a tavalyi Velencei Filmfesztivál versenyszekciójában mutatták be. Új filmje mindössze egy alkalommal kerül vetítésre Budapesten, 2019. április 8-án, este 8 órától a Toldi mozi nagytermében, magyar felirattal. Minden jegy mellé a filmhez kapcsolódó meglepetés kiadvány jár.

Our time

„A Mi időnk a szerelem egészéről szól. És ebbe a gyakorlati szempontok is beletartoznak: a kapcsolat, a kommunikáció, a hétköznapi dolgok, minden, ami egy pár világát körbeveheti. Ezek mind hozzátartoznak a szerelemhez. Az emberek összekeverik a szerelmet a szerelembe eséssel. Az előbbi egy hosszú folyamat, az utóbbi a semmiből csap le rád„ – Carlos Reygadas    

Filmrészlet a Mi időnk-ből

Az Our Time emlékezetesen gyönyörű képsorainak Diego Garcia az operatőre, aki korábban többek közt Gabriel Mascaro Neon Bullját és Apichatpong Weerasethakul Cemetery of Splendourját is fényképezte.  

A film előzetese itt elérhető. További információk az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

Online jegyvásárlás a következő linken lehetséges: http://toldimozi.hu/filmek/mi-idonk.

 

Forrás, képek: CINEMA NICHE

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés