bezár
 

film

2019. 04. 04.
Nyitott házasság és szerelmi háromszög Mexikóban
Carlos Reygadas Mi időnk című filmjével folytatódik a CINEMA NICHE
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Carlos Reygadas Mi időnk című monumentális drámájával folytatódik a CINEMA NICHE vetítéssorozat. A mexikói szerelmi háromszög történetét bemutató háromórás filmet egyetlen alkalommal, április 8-án este 8 órától vetíti a Toldi mozi.

A filmben Esther és Juan egy hatalmas mexikói farmon élnek, és bikákat tenyésztenek. A nő vezeti a farmot, míg Juan, aki világhírű költő, az állatok nevelésén és kiválasztásán dolgozik. Miután Esther viszonyba kezd Phillel, az amerikai lovásszal, kapcsolata férjével válságba kerül. Juant, bár a nyitott kapcsolat híve, mardosni kezdi a féltékenység, és kénytelen szembenézni a saját és felesége valódi vágyaival.

Filmrészlet a Mi időnkből

A mexikói rendezőt első, 2002-es Japón cimű filmje óta a kortárs filmművészet egyik legeredetibb alkotójaként tartják számon. Későbbi filmjei, a Still Light és a Post tenebras lux tovább erősítette a renoméját, előbbi a Zsűri díját, utóbbi a Legjobb rendezés díját nyerte el Cannes-ban. A Mi időnket a tavalyi Velencei Filmfesztivál versenyszekciójában mutatták be. Új filmje mindössze egy alkalommal kerül vetítésre Budapesten, 2019. április 8-án, este 8 órától a Toldi mozi nagytermében, magyar felirattal. Minden jegy mellé a filmhez kapcsolódó meglepetés kiadvány jár.

Our time

„A Mi időnk a szerelem egészéről szól. És ebbe a gyakorlati szempontok is beletartoznak: a kapcsolat, a kommunikáció, a hétköznapi dolgok, minden, ami egy pár világát körbeveheti. Ezek mind hozzátartoznak a szerelemhez. Az emberek összekeverik a szerelmet a szerelembe eséssel. Az előbbi egy hosszú folyamat, az utóbbi a semmiből csap le rád„ – Carlos Reygadas    

Filmrészlet a Mi időnk-ből

Az Our Time emlékezetesen gyönyörű képsorainak Diego Garcia az operatőre, aki korábban többek közt Gabriel Mascaro Neon Bullját és Apichatpong Weerasethakul Cemetery of Splendourját is fényképezte.  

A film előzetese itt elérhető. További információk az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

Online jegyvásárlás a következő linken lehetséges: http://toldimozi.hu/filmek/mi-idonk.

 

Forrás, képek: CINEMA NICHE

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Harmony Korine: Túltolva
Szász Attila: Apró mesék
Adam McKay: Alelnök
Dobó Kata: Kölcsönlakás

Más művészeti ágakról

Székely Csaba-darab a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Mark Rothko lemezborítók
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés