bezár
 

irodalom

2021. 06. 15.
Megjelenik franciául Molnár T. Eszter regénye
Teréz, vagy a test emlékezete – Teréz, ou la mémoire du corps
Tartalom értékelése (3 vélemény alapján):
Megjelenik franciául Molnár T. Eszter regénye Szerződést kötött a Prae Kiadó és az Actes Sud Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete című könyvének várhatóan 2022-es francia nyelvű kiadására. A műfordítást Sophie Aude készíti.

Kiváló kritikai visszhangot kapott Molnár T. Eszter Teréz, vagy a test emlékezete című regénye, melyet a Prae Kiadó 2019-ben az őszi Margó Fesztiválra jelentetett meg. A könyvre felfigyelt Józan Ildikó is, és a Le Grand Continent című folyóiratban írt róla recenziót. Ebben kiemeli, hogy az író által ritka finomsággal felvázolt jelenetek, a mindennapi élet töredékei Európa legkínosabb és legfájdalmasabb ellentmondásaira mutatnak rá. A kontinensen kívüli és belüli migráció pedig felerősíti az egymásra rakódó traumákat.

Sophie Aude tapasztalt műfordító, a Teréz, vagy a test emlékezete fordításán a Petőfi Irodalmi Ügynökség senior pályázata nyerteseként kezdett el dolgozni. Korábban Füst Milán és Bodor Ádám műveit fordította a Cambourakis kiadó számára, és foglalkozott Esterházy Péter és Nádas Péter irodalmával, illetve több kortárs költő műveivel.

Az Actes Sud Franciaország Arles-ban székelő nagy kiadója, évente mintegy kétmilliárd forintos forgalmat bonyolít, kiszolgálja a teljes francia nyelvű olvasótábort.

Molnár T. Eszter az ELTE biológus szakán végzett, immunológiából doktorált, és a freiburgi Max Planck Intézetben volt posztdoktor. 2014 óta publikál verseket, novellákat, tudósításokat és műfordításokat. Első ifjúsági regénye, a Stand-up! (2016, Tilos az Á Könyvek) bekerült a Margó-díj TOP 3 válogatásába, majd a Merítés-díj zsűrije az év legjobb ifjúsági kötetének minősítette. A 2016-ban Hubby-díjas Jelen! antológia, számos további gyűjteményes kötet és színpadi mű társszerzője. Ifjúsági és gyerekeknek szóló regényeit a Pagony, felnőtteknek írt könyveit a Prae Kiadó gondozza.

Molnár T. Eszter szerzői weboldala

A Prae Kiadó weboldala

Teréz, vagy a test emlékezete

A Teréz, vagy a test emlékezete magyarországi kiadásához a borítót Dániel András készítette
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés