bezár
 

film

2022. 06. 13.
Idén ezek a projektek nyertek az Inkubátor Pitch-en
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén ezek a projektek nyertek az Inkubátor Pitch-en A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Program zsűrijének döntése alapján Dávid Attila Távolság, Hernádi Ambrus A gondozó, Nagy Borbála A világ eredete, illetve Rudolf Olivér Anyám, a szörny című filmtervei nyertek, és Berényi Andor a Könnyű álommal közönségdíjas lett.

Az idei döntősök közül az 5 nyertest szakmai zsűri – Borsos Erika forgalmazási szakember, Hartung Attila (FOMO) és Kis Hajni (Külön falka) korábbi Inkubátoros filmrendezők, Lukácsy György, a Magyar Mozgókép Fesztivál igazgatója, Osváth Gábor producer – és a Pitch Fórumon résztvevő szakmai közönség választotta ki.

 

A 7. Inkubátor Program Pitch Fórum nyertesei

 

Anyám, a szörny / Rendező: Rudolf Olivér

Egy negyven körüli anya története, aki csalódott az életében, és belefáradt abba, hogy jelentéktelennek érzi magát. Egy szörnymaszk mögé rejtőzve találja meg önmagát. Fellázad az életét megkeserítő kompromisszumok és a világ ellen.

 

A gondozó / Rendező: Hernádi Ambrus

A dokumentumfilm az 54 éves Zsuzsáról szól, aki Németországba jár gondozni egy 93 éves német hölgyet. Zsuzsa folyamatosan szembesül a német idilli nyugdíjas léttel, miközben kérdésessé válik családja megélhetése.

 

Könnyű álom (közönségdíj) / Rendező: Berényi Andor

Zsolt egy nincstelen stróman, aki egyedül próbál gondoskodni beteg édesanyjáról. Az őt alkalmazó cégháló elhiteti vele, hogy segítenek rajta, amiért cserébe egyre mélyebbre kell süllyednie a bűn világában. 

 

Távolság / Rendező: Dávid Attila

Egy darabjaira hulló házasság története, ahol a tét már nem csak a kapcsolat megmentése, hanem az egyik fél életben tartása. 

 

A világ eredete / Rendező: Nagy Borbála

Három nő három európai városban különbözőképp próbál választ adni az anyaság kérdésére: egy abortusz, egy mesterséges megtermékenyítés és egy örökbefogadás története.

 

A nyertes filmtervek gyártására a Nemzeti Filmintézet pályázati úton nyújt támogatást.

A kép forrása: Nemzeti Filmintézet

 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés