bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Sípos Anna --

felhasználói adatlapja

Sípos Anna által feltöltött cikkek:

Legyőzni a gonoszt - ANILOGUE 2010
Tomm More - Kells titka - Anilogue 2010
Elbűvölő mese megható dallamokkal és Szamuráj Jacket idéző grafikával arról, hogyan győzzük le a gonoszt – bármilyen formában.2010-es Oscar-jelölt alkotás egy ír rendezőtől, melyet az Anilogue-on láthatott a közönség. Reménykedünk benne, hogy e remek animációs mozi hamarosan forgalmazóra is talál Magyarországon.
A passzív csábító vs. Dracula özvegye
Nőtípusok a vámpírfilmekben vol.2
A vámpírfilmek egyik alapvető női karaktere mindig is a naiv, ártatlan fiatal lány volt, a másik pedig a buja, csábító démon. John Carpenter Vámpírokjában az utóbbira látunk tökéletes példát, míg Coppola Drakulájában mindkét karaktert használja. Az előző cikkben a buja démon és az ártatlan szűz tipusát vizsgáltuk.
A buja démon és az ártatlan szűz
Nőtípusok a vámpírfilmekben vol.1.
Amióta létezik vámpírfilm, azóta kapcsolódik össze ez a fogalom Dracula gróffal (nevezzük őt akár Nosferatunak, akár Orloch grófnak). Megjelenítése, ábrázolása „filmes karrierje” során sokat változott, fejlődött, de egy dolog nem változott: egy jó vámpírfilmben Dracula gróf mellett mindig lennie kell nőnek (lehetőleg minél erotikusabban, ledérebben ábrázolva).
Apám, a hős
Pierre Morel: Elrabolva
Úgy tűnik, a szuperapu-filmek sosem mennek ki a divatból. A legendás apa, Bruce Willis után Liam Neeson is magára ölti a hős szülő szerepét, aki a lányáért még a világot is kifordítja a sarkaiból. Néha már-már túlzásba is viszi. De kit érdekel?
Largo 2D-ben is macsó
Largo Winch sorozat, képregény és film összehasonlítás
Nem ritkaság, hogy egy képregényhőst a vásznon látunk viszont, a Marvel-figurák például szinte mind bejárták ezt az utat. Sokkal ritkább, amikor egy sorozat főszereplőjéről kiderül, hogy eredetileg képregény volt. És ezzel együtt már nézhetjük is a legújabb feldolgozást, az akciómozit.
Arculatváltás a Filmkultúrában
Megújult a Nemzeti Filmarchívum lapja
A Magyar Nemzeti Filmarchívum online folyóirata megújult formában, kissé változatosabb tartalommal, de a megszokott színvonalon jelenik meg.
Miért olyan nehéz magyar filmet eladni külföldön...?
Fiatal rendezők a külföldi forgalmazásról a Szemlén
Vasárnap délelőtt 10-től 12-ig fiatal filmrendezők beszélgettek a kerekasztal körül a magyar film külföldi esélyeiről a Szemlén.
Burkolt propagandabeszéd és ízlésterror
Beszámoló az első nyílt médiaóráról
A Szemle szervezői idén egy újdonsággal rukkoltak elő: úgynevezett nyílt médiaórákat tartanak egy-egy film kapcsán. Hogy ennek a programnak mi a célja, ki a célközönség, vagyis ki az, akit érdekelhet a program és miért, arra sajnos nem sikerült rájönnöm. Mindenesetre legalább jól szórakoztam.
Hogyan lehetsz operatőr ma Magyarországon?
A HSC sajtótájékoztatójáról
Január 29-én, a Szemle harmadik napján tartotta sajtótájékoztatóját a Magyar Operatőrök Társasága (HSC). A sajtótájékoztató célja az volt, hogy beszámoljanak a hallgatóságnak a társaság tevékenységéről, valamint a 2009-es újításokról.
Hogyan szerezzünk EU-s pénzeket a filmünkhöz?
A Media Desk gyártás-előkészítési pályázatairól
Az Európai Unió médiatámogatásért felelős szervezete, a Media Desk prezentációt tartott a gyártás-előkészítési pályázatokról a 40. Magyar Filmszemlén. A magyarországi pályázatokkal foglalkozó szakember nem tudott eljönni, ezért Inga Urban, a cég egy másik képviselője tartotta meg az előadást.
Ilyen filmet is lehet csinálni. De minek?
Benoit Delépine-Gustave de Kervern: Profi bérgyilkost keresünk - nem nem akadály
Legalábbis ezt gondolhatják azok, akik anélkül látják a filmet, hogy utánanéznének a történelmi vonatkozásainak. Márpedig, valljuk be, általában nem szoktunk utánanézni olyan filmeknek, amikről nem tudjuk, hogy igényelnek ilyesmit.
Halálközeli élmény a Művészben és a Tabánban
Fliegauf Benedek új dokumentumfilmjének bemutatója
Fliegauf Benedek legújabb, Csillogás című dokumentumfilmjét december 26-án, december 28-án, január 4-én és 6-án a Tabánban tekinthetik meg az érdeklődők.
Örök körforgás
Távol-keleti Filmfesztivál: Zang Khe Jia - Csendélet
Kékvizű folyó, halk berregés, kellemes duruzsolás, megkapó panoráma… ugye, ilyennek képzel el az ember egy csendélet-ábrázolást? Drága nézők, nyugodjatok meg! Dőljetek hátra, pihenjetek egy kicsit!
Ez alkati dolog...
Interjú Almási Tamással
Almási Tamás nevéhez olyan dokumentumfilmek fűződnek, mint a rendszerváltozás folyamatát ábrázoló Ózd sorozat vagy a lombikbébiprogramban részt vevőkkel forgatott Sejtjeink. A rendezővel most új játékfilmje, a Márió, a varázsló bemutatója kapcsán beszélgettünk.
Csak duma és más semmi
Milos Forman - Egy szöszi szerelme
Milos Forman második játékfilmje igazi pofázós film. Nem teljesen olyan, mint a francia újhullám tipikus, végigbeszélt másfél órás remekei, mert itt történés is van. Ám mégis: a beszéd a lényeg. Az a fontos, ami elhangzik, pontosabban az ellentét a történések és a kimondott dolgok között.
Egyszemélyes hadjárat lassított felvételen
John Moore - Max Payne - Egyszemélyes háború
Pokolian dübörgő rock, majd magasztosan csengő dicsdallamok, reménytelenebbnél reménytelenebb csatahelyzetek, látványos pusztulásképek, ikonikus alakok és az összes lehetséges fegyver, amit egy néző el tud képzelni. Kábé ennyit tud felmutatni a film.
Strasbourgban is Lorna csendje az úr
Lux-díjat nyertek a Dardenne-fivérek
Az Európai Parlament idei filmdíját a Dardenne-fivérek vehették át, maguk mögé utasítva a másik két versenyben maradt alkotást.
A tükörben Jack Bauer
Alexandre Aja - Tükrök
Lélegzetelállító effektek, hátborzongató zene, lebilincselő képek, rejtelmesen tükröződő felületek, horrorisztikusan véres jelenetek, a logikátlanságig sejtelmes történet és egy ellopott világmegmentő karakter. Miért hiszi azt egy rendező, hogy ennyi elég egy nívós, nem slasher horrorhoz?
Házinyúlra nem lövünk
Fred Wolf: A házinyuszi
Végre nem a megszokott szép-de-buta-szőke-lány-bebizonyítja-hogy-okos-és-most-ezzel-hódítja-meg-a-világot-sztorit láthatjuk. Doktor Szöszi után szabadon ugyanis rengeteg ilyesféle film készült...
Mitől fél Nelson?
Ryan Fleck - Fél Nelson
Talán, hogy miután végre bemutatták Európában, nem arat sikert? Vagy, hogy a főhőst szuperhősszerű neve hallatán egy másik ilyes nevű hőshöz hasonlítják, s túl sokat várnak tőle? Esetleg attól, hogy fel kell vennie a harcot a polgári jogok elnyomói ellen? Talán a farkastól? Nem, attól nem félünk. Egyáltalán, ki ez a Nelson, és mi köze a filmhez?
Hogyan koppintsunk le minél több hollywoodi filmet?
Howard Deutch - A spanom csaja
Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?, Randiguru, Ünneprontók ünnepe, és hogy a magyar oldal is képviseltesse magát: S.O.S. szerelem. Szerencse, hogy mondjuk A keresztapát nem állították be a sorba. Lehet, hogy nem látták?
Egy tudós, két segítő, három D
Utazás a Föld középpontja felé
Vajon hány év telik még el, mire a 3D technika újdonságát és kézenfekvő lehetőségeit annyira kiélvezik az alkotók, hogy elkezdjenek végre érdekes, dramaturgiát és eredetiséget sem nélkülöző filmeket forgatni a segítségével?
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés